Arhiepiscopul emerit de Koln, cardinalul german Joachim Meisner, vine la Suceava şi Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul emerit de Koln, cardinalul german Joachim Meisner, va fi prezent, duminică, la Suceava şi Rădăuţi, unde se va întâlni cu preoţii şi credincioşii din Bucovina,  în cadrul unei vizite ce va fi efectuată, în perioada 3-10 august, în Dieceza Romano-Catolică Iaşi, la invitaţia PS Petru Gherghel.

Potrivit unui comunicat de presă al Episcopie Romano-Catolice Iaşi, cardinalul Joachim Meisner va fi prezent în unele parohii şi centre pastorale, având întâlniri cu preoţii, credincioşii şi persoanele consacrate.

o-JOACHIM-MEISNER

Astfel,  Eminenţa sa va vizita, marţi, Institutul Teologic „Sfântul Iosif” din Iaşi, unde se va întâlni cu profesorii Seminarului şi cu preoţii din zona Iaşi; iar la ora 18.30, va prezida Liturghia şi va avea un mesaj în catedrala din Iaşi.

În cursul zilei de miercuri, cardinalul Joachim Meisner va fi prezent în Bacău, unde se va întâlni cu preoţi din zonă, iar la ora 12.00, va prezida sfânta Liturghie în biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Paul”.

În cursul zilei de joi, după întâlnirea cu preoţi din zona Roman, Arhiepiscopul emerit de Koln, va prezida, la ora 12,00, Sfânta Liturghie în biserica „Sfânta Tereza”, iar în cursul zilei de vineri, însoţit de PS Petru Gherghel, cardinalul va vizita mănăstirile ortodoxe din judeţul Neamţ, în timp ce în cursul zilei de sâmbătă va participa la Sărbătoarea Familiilor de la Butea.

Duminică, 9 august, în cursul dimineţii, Arhiepiscopul emerit de Koln va fi prezent la Suceava unde va administra taina sfântului Mir , iar în cursul  după-amiezii, la Rădăuţi, se va întâlni cu preoţii şi credincioşii din Bucovina, vorbitori de limba germană.

“Cardinalul Joachim Meisner va transmite mesajul său şi va conferenţia despre rolul Bisericii şi al familiei în societatea contemporană, în contextul în care în luna octombrie, la Roma, se va desfăşura Sinodul Episcopilor dedicat familiei”, se precizează în comunicatul de presă al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi.

Sursa citată mai precizează că Joachim Meisner, cardinal al Bisericii Catolice de la 2 februarie 1983, s-a născut în Breslau, Silezia, Germania (azi Wroclaw, Polonia), la 25 decembrie 1933.

Joachim Meisner a studiat la Seminarul de Erfurt (1959-1962), iar în data de 22 decembrie 1962 a fost hirotonit preot de episcopul Josef Freusberg, episcop auxiliar al Diecezei de Fulda.

Între anii 1963 şi 1975 a fost capelan Erfurt şi director diecezan al Caritas, iar în anul 1969 a obţinut doctoratul în teologie în cadrul Universităţii Gregoriana din Roma.

Pe 17 mai 1975 a fost numit episcop auxiliar de Erfurt, fiind consacrat episcop la 17 mai 1975.

Pe 22 aprilie 1980, papa Ioan Paul al II-lea l-a numit episcop de Berlin.

Joachim Meisner a fost, de asemenea, preşedinte al Conferinţei Episcopilor din Berlin (1982-1989).

Pe 20 decembrie 1988, Joachim Meisner a fost numit arhiepiscop de Köln, misiune pe care a îndeplinit-o până în 2014, când a devenit arhiepiscop emerit.

A fost episcop responsabil pentru a XX-a Zi Mondială a Tineretului (Köln, august 2005).

 


Intră acum și în grupul de