Statuile vii care promovează Festivalul de Artă Medievală au revenit la Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada 13-16 august 2015, în municipiul Suceava, se desfășoară cea de-a noua ediție a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”. La fel ca și anul trecut, câteva statui vii care promovează amplul eveniment pot fi admirate în punctele cheie din oraș.

Astfel, sucevenii au intrat în atmosfera medievală încă de luni, 10 august, odată cu apariția celor cinci statui vii și a voluntarilor îmbrăcați în straie domnești care îi îmbie pe trecători să ia parte la evenimentele pregătite de Muzeul Bucovinei, la finalul acestei săptămâni, în Cetatea de Scaun a Sucevei.

statui vii (5)

Dacă temperaturile caniculare îi determină pe suceveni să se adăpostească la locuri umbrite astfel încât să evite razele puternice ale soarelui, cele cinci statui vii dau dovadă de o răbdare ieșită din comun și rezistă la temperaturile ridicate.

Astfel, începând de luni și până joi, 13 august, între orele 10.30 – 11.30, 16-17 și 19-20, cele cinci statui ce întruchipează două domnițe medievale, un pictor, un soldat și un bufon medieval pot fi văzute și fotografiate pe esplanada Casei de Cultură Suceava, în fața Primăriei, în Obcini, în zona fostului magazin Premier, în cartierul George Enescu – în stația de la Curcubeul, dar și în cartierul Burdujeni, la Orizont.

Statuile prind viaţă prin intermediul actorilor profesioniști care fac parte din trupa de teatru Funny Art din Iași, pregătită de regizorul Radu Ghilas.

Alături de statui, opt voluntari, din Suceava, au ales să îmbrace costume medievale și să ofere sucevenilor toate informațiile despre Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”.

Vezi AICI programul detaliat al Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”.


Intră acum și în grupul de