FOTO VIDEO De ziua lor, pompierii suceveni au prezentat cetățenilor tehnica de intervenție

Pompierii militari suceveni şi-au sărbătorit ziua într-un cadru festiv, atât în subunităţile din tot judeţul, la sediul inspectoratului, de pe strada Universităţii, cât şi în parcarea Iulius Mall, alături de cetăţenii în slujba cărora sunt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, duminică dimineața, începând cu ora 9.00, porţile salvatorilor s-au deschis pentru vizitatori, acestora fiindu-le prezentate tehnica şi accesoriile de intervenţie.

Ulterior, la sediul ISU, a avut loc o serie de activităţi care au cuprins un moment de istorie al pompierilor, o ceremonie religioasă cu pomenirea pompierilor eroi, depunere de coroane şi jerbe de flori la monumentul „Pompierul” din faţa Bisericii Militare, acordarea de diplome de excelenţă pentru oficialităţi şi şefii de instituţii, precum şi ciocnirea la final a unei cupe de şampanii cu camarazii de arme în rezervă sau în retragere, dar şi cu cei prezenţi la festivitate.

Momentul festiv s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

Între orele 11.00-16.00, în parcarea Iulius Mall Suceava, sucevenii au putut vizita expoziţia cu tehnica de intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Suceava, unde au fost prezente autoplatforma de salvare de la înălţimi, o autospecială cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B, autospeciala pentru descarcerare grea, autospeciala CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) şi autospeciala cu echipajul de scafandri. De asemenea, s-a amenajat un punct de informare preventivă, cu pliante, stingătoare şi cu manechine al pompierilor paramedici SMURD, pe care s-au făcut demonstrativ exerciţii de resuscitare şi de acordarea a primului ajutor medical de urgenţă.

Olly, câinele pompier de căutare/salvare, a făcut, ca de fiecare dată, deliciul publicului.

Marţi, 15 septembrie, la Biserica Militară de pe strada Universității se va săvârşi Sfânta Liturghie şi Acatistul Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş – ocrotitorul pompierilor.