„Noaptea Cercetătorilor”, sărbătoarea europeană a științei, va fi marcată vineri, la USV

Pentru al patrulea an consecutiv, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc „Noaptea Cercetătorilor”.

noaptea cercetatorilor 2014 (44)

Sucevenii sunt invitați să ia parte la o călătorie în lumea științei vineri, 25 septembrie, de la ora 16.00, pe esplanada din fața Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

„Noaptea Cercetătorilor se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, organizate la nivelul Uniunii Europene, și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare”, au informat reprezentanții universității sucevene.

noaptea cercetatorilor 2014 (16)

Potrivit sursei citate, în acest an vor exista trei zone, respectiv Hands On, Uniunea Europeană și SCI FUN, unde cei interesați vor avea ocazia să ia parte la experimente, să afle ultimele tendințe în cercetare și să participe la workshopuri și concursuri.

„În zona Hands On echipe de cercetare din instituţii locale vor arăta și demonstra cum evoluează experimentele și lucrările lor de cercetare. Observațiile astronomice și atelierele de radioastronomie, aplicațiile de bio-ecologie, experimentele de nanotehnologie, robotică și experimentele de LeapMotion vor fi doar câteva dintre activitățile pregatite de către partenerii locali. Dupa cum îi spune și numele, este zona în care participanții au voie să atingă exponatele, să contribuie la experimente, să interacționeze cu cercetătorii.

În zona dedicată cercetării în Uniunea Europeană, participanții vor putea afla despre cele mai noi tendințe în cercetare la nivel european, își vor testa cunoștințele de cultură generală și vor putea participa la o tombolă europeană.

Cei mici se vor delecta și vor învăța prin joc o mulțime de lucruri interesante despre sistemul solar, fizică, chimie, roboți și multe altele, în zona SCI FUN. În această zonă sunt programate o aventură 3D prin Sistemul Solar, workshopuri de reciclare creativă, un scrable uriaș, concursuri”, se arată într-un comunicat al USV.

Noaptea Cercetătorilor este organizată la Suceava sub egida Uniunii Europene și patronajul Ministerului Educației Naționale, de către echipa la nivel național #Researchers4Humanity și organizatorii locali Societatea Ştiinţifică Cygnus – centru UNESCO, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Primaria Municipiului Suceava.