„Drumul Lemnului” şi „Târgul Lăptarilor”, duminică, la Câmpulung Moldovenesc. Vezi PROGRAMUL evenimentelor


Intră acum și în grupul de

Stadionul „Rarăul” din Câmpulung Moldovenesc va găzdui duminică, 27 septembrie a.c., două manifestări  devenite tradiţionale în municipiu.

Este vorba despre ”Târgul Lăptarilor”, eveniment aflat la cea de a XV-a ediţie, şi ”Drumul Lemnului”, care a ajuns  la ediţia a V-a.

laptari_2015Ambele manifestări  sunt organizate de Primăria şi Consiliul Local din Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Judeţean Suceava şi asociaţiile ”Piatra Şoimului” şi ”Noua Fermă”.

Evenimentul anual ”Târgul Lăptarilor” este o sărbătoare a crescătorilor de taurine şi a procesatorilor de lapte.  La acest târg participă firme al căror obiect de activitate este producerea şi comercializarea utilajelor destinate prelucrării laptelui şi lucrărilor agricole cu specific montan.

 Anual, la manifestare participă şi gospodarii din Câmpulung Moldovenesc care, în fermele proprii, cresc animale, ce sunt evaluate de către o comisie de specialitate.

În cadrul acestor evenimente care se desfăşoară în localitatea cea mai încărcată de tradiţii şi de istorie din Bucovina,  vor fi organizate standuri cu produse lactate, avicole, pomicole, ale marilor şi micilor procesatori.

Deschiderea oficială a celor două manifestări va avea loc la ora 12:00. Programul  zilei de duminică va continua cu vizitarea şi bonitarea standurilor, festivitatea de premiere „Târgul lăptarilor”, demonstraţii şi expoziţii ale meşterilor populari, expoziţia de artă culinară tradiţională din Bucovina, expoziţia de utilaje pentru prelucrarea lemnului, expoziţie de animale, degustare de produse specifice zonei preparate la stână.

Începând cu ora 13:00, participanţii la târg vor fi delectaţi cu un spectacol folcloric ce va fi susţinut de ansamblurile „Floare de colţ” din Câmpulung Moldovenesc, „Moştenitorii Bucovinei” din Gura Humorului, „Arcanul” – Fundu Moldovei, „Ţărăncuţele” şi „Flori de cireş” din Republica Moldova, „Bujor de munte”- Cârlibaba, „Flori de Bucovina” – Sadova, „Cetina” din Vama.

Acestora li se vor alătura Formaţia „Acustic” , Grupul vocal-instrumental „Piatra Şoimului” din Câmpulung Moldovenesc, Formaţia de dansuri populare „Plaiurile Pojorâtei” şi Orchestra „Doina Rarăului” din Câmpulung Moldovenesc.

Totodată, vor susţine recitaluri îndrăgiţii interpreţi de muzică populară Nicoleta Hafiuc, Cornelia Ştefan, Adriana Bucevschi, Geta Zbranca şi George Finiş.


Intră acum și în grupul de