Peste 200 de copii au devenit „Polițiști Juniori” la „Noaptea cercetătorilor”, de la USV


Intră acum și în grupul de

Pentru al patrulea an consecutiv, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a avut loc vineri, 25 septembrie, „Noaptea Cercetătorilor”. La eveniment au participat și polițiștii suceveni cu elementele de tehnică și laboratorul criminalistic mobil. De asemenea, oamenii legii au desfăşurat activităţi interactive cu elevii.

noaptea cercetatorilor 5

Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat pentru peste 300 de copii ateliere de lucru şi concursuri pentru ca aceştia să înveţe să recunoască pericolele şi să nu devină victime ale unor infracţiuni.

„Poliţiştii au organizat un joc puzzle, în care adolescenții şi-au testat cunoştinţele despre siguranţa on-line şi răspunderea penală. Totodată, copiii au avut ocazia să joace <<Roata Prevenirii>>, un joc cu întrebări din domeniul siguranţei personale, siguranţei pe internet şi prevenirii consumului de droguri. Toţi copiii au primit pentru răspunsurile corecte oferite insigne cu inscripţia <<Poliţist Junior>>”, au informat reprezentanții Poliției Județene.

foto noaptea cercetatorilor 1

Mai mult, poliţiştii au adus la cunoştinţa participanţilor proiecte de prevenire a criminalităţii, au promovat recomandări preventive şi au distribuit peste 300 de materiale tematice.

„Pentru o seară, publicul larg a interacționat direct cu poliţiştii de prevenire şi cu poliţiştii criminalişti, cu realizările și poveștile lor din spatele muncii lor. Totodată, a fost un prilej pentru tineri de a socializa şi a promova comportamentul nonviolent şi atitudinea responsabilă în comunitate”, a menționat sursa citată.


Intră acum și în grupul de