FOTO Despre solidaritate și valorile europene la Biroul Francez. Peste 80 de suceveni au participat la evenimentul „Sinestezii francofone”


Intră acum și în grupul de

La Biroul Francez de la Casa Prieteniei Suceava a avut loc miercuri, 18 noiembrie, un eveniment special, intitulat „Sinestezii francofone”, la care au participat peste 80 de suceveni. Manifestarea a fost adaptată momentului dur prin care trece Franța, după atentatele din Paris, dar și România, după tragicul eveniment din clubul Colectiv din București.

biroul francez (4)

„Elevi ai Colegiului Național Mihai Eminescu, Colegiului Național Petru Rareș, Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu, coordonați de prof. dr. Petronela Munteanu și prof. dr. Cristina Hetriuc, studenți, părinți și profesori prezenți la eveniment au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor celor două tragedii, emoțiile continuând atunci când a fost intonat, instrumental, câte un fragment din imnul Franței și din cel al României”, au informat reprezentanții Biroului Francez.

Potrivit acestora, elevii suceveni au pregătit o expoziție de afișe cu un puternic mesaj de solidaritate, compasiune și sprijin pentru poporul francez.

Prin toate momentele pregătite, teatru, muzică, eseu, desen, elevii francofoni au adus și mai aproape cele două națiuni, română și franceză, militând, prin diversele forme de artă alese, împotriva violenței, prejudecăților rasiale, religioase sau chiar muzicale și promovând principiile și valorile umane fundamentale.

„Și prin această acțiune organizată, sub semnul francofoniei, de Biroul Francez din Casa Prieteniei Suceava, România își exprimă determinarea de a lupta pentru protejarea valorilor comune, invitând elevii și tinerii noștri să conștientize pericolul pe care îl traversăm, prin informare, dezbatere și creativitate”, au subliniat reprezentanții Biroului Francez.


Intră acum și în grupul de