Profesorul sucevean Aura Mihaela Mihoc a lansat o carte adresată liceenilor care vor susţine bacalaureatul la franceză


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava a fost, marți, 24 noiembrie 2015, gazda unui eveniment cultural deosebit: lansarea cărții Français au bac, 60 tests d’entraînement pour l’épreuve de compréhension de l’oral, scrisă de dna. prof. dr. Aura Mihaela Mihoc.

lansare de carte (2)

Printre invitați s-au numărat reprezentanți de seamă ai intelectualității sucevene, scriitoarea Angela Furtună, membră a Uniunii Scriitorilor din România, inspectorul școlar pentru limbi moderne la Inspectoratul Școlar al Județului Suceava, prof. dr. Constantin Tiron, prof. Virginel Iordache, directorul Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, precum și domnul Gheorghe Gabriel Cărăbuș, director al Bibliotecii Bucovinei.

lansare de carte (3)

Publicul francofon și francofil prezent la această manifestare a fost întâmpinat de gazde într-o atmosferă specială, creată de muzica lui Édith Piaf și de lucrările pictorului impresionist Paul Cézanne, prezentate într-un material video captivant. Invitații au luat pe rând cuvântul, exprimându-se elogios la adresa dnei. prof. dr. Aura Mihoc, posesoare a unui masterat și a unui doctorat la Universitatea „Paul Verlaine” din Metz, Franța, autoare a numeroase articole în reviste de specialitate – „La Lettre R”, „Mozaic” sau „Enseigner.fle”. Dl. prof. Virginel Iordache, în calitate de director al Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, a ținut să evidențieze profesionalismul și rigoarea de care dna. prof. Aura Mihoc dă dovadă în activitatea la catedră, precum și implicarea acesteia în activități școlare și extrașcolare, neuitând să amintească și calități personale ca bunătatea și credința, calități puse în slujba elevilor și a învățământului sucevean.

Domnul inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron, cel care s-a ocupat și de prefața lucrării, a recomandat cu căldură cartea Français au bac atât elevilor care doresc să susțină proba C de evaluare a competențelor lingvistice în limba franceză la examenul de bacalaureat, elevilor care se pregătesc pentru obținerea certificatului DELF ori a unei alte diplome care să le ateste nivelul de cunoaștere a limbii franceze, cât și colegilor, care pot să o utilizeze ca instrument didactic la clasă. Lucrarea conține 60 documente audio, înregistrate pe CD, documente autentice ce propun teme diverse, situații de comunicare variate și îi familiarizează pe elevi cu pronunția unor vorbitori nativi de limbă franceză, 60 teste elaborate în vederea formării și ameliorării competenței de înțelegere a mesajului oral, fondate în general pe itemi cu alegere multiplă, soluțiile acestor teste, precum și transcrierea textelor.

lansare de carte (1)

Domnul inspector a mai subliniat că lucrarea de față contribuie nu numai la dezvoltarea competenței de înțelegere orală, ci poate fi folosită cu succes pentru ameliorarea tuturor celor patru competențe de bază necesare învățării unei limbi străine, atât de elevi, cât și de toți cei care iubesc eleganța și rafinamentul limbii franceze.

Trebuie să remarcăm o dată în plus disponibilitatea dlui. inspector de a participa alături de colegi de specialitate la activități de promovare a limbii franceze, sprijinul constant oferit profesorilor, dăruirea cu care îi îndrumă mereu în activitatea didactică și științifică.

Aura Mihaela Mihoc (2)

Atunci când i s-a propus să-și prezinte lucrarea, autoarea a folosit cuvinte sincere, încărcate de emoție, precizând că a scris această carte cu gândul la foștii săi elevi, care au ales limba franceză la bacalaureat din dragoste față de această disciplină, dar și la actualii elevi de clasa a XII-a, vrând să le ofere un ajutor în pregătirea pentru examenul de sfârșit de an școlar.

 

O premieră de acest gen în județul Suceava, cartea Français au bac reprezintă rezultatul pasiunii unui profesor pentru disciplina pe care o predă, rodul unei importante cariere didactice și de cercetare în domeniu, un instrument de lucru extrem de util tuturor celor care doresc să-și perfecționeze cunoștințele de limbă franceză și să acceadă la adevărata competență de comunicare într-o limbă de circulație internațională. (Prof. Bianca – Elena Gvinda, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava)


Intră acum și în grupul de