Elevii de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava au aflat „Care-i treaba cu Crăciunul”


Intră acum și în grupul de

Elevi și profesori ai Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava au organizat, vineri seara, pe scena Casei de Cultură din municipiu, un spectacol caritabil intitulat „Care-i treaba cu Crăciunul?”.

bal de craciun cnpr (9)

Fondurile strânse în cadrul acestui eveniment au fost donate preotului Mihai Negrea, din localitatea suceveană Podu Coșnei, care are în grijă peste o sută de copii și tineri ce provin din familii dezorganizate și au o situație materială precară.

Invitat la eveniment alături de câțiva tineri pe care îi are în grijă, preotul Mihai Negrea a ținut să mulțumească organizatorilor pentru darurile aduse și pentru ocazia de a lua parte la un spectacol premergător sărbătorii Nașterii Domnului.

bal de craciun cnpr (16) mihai negrea

„La vârsta mea, am prins mai multe generații: generația hippie, cu blugii rupți, jegoși și rebeli. Când eram în facultate, am prins generația în blugi a lui Păunescu, iar acum, cu ajutorul lui Dumnezeu, generația dumneavoastră: generația iubirii. Sunteți aceia care nu mai vreți să fiți în genunchi, nu mai vreți cerșit, care nu mai vreți să aveți frunțile plecate și lacrimi în ochi. Mă rog bunului Dumnezeu ca în ochii tuturor, odată cu venirea prin întruparea Mântuitorului Hristos, să aveți lacrimi de bucurie, nu de tristețe”, a spus preotul Mihai Negrea.

El a mai arătat că a rămas uimit de faptul că tineri pe care nu i-a văzut niciodată nu numai că s-au arătat dornici să ajute, dar au schimbat și numere de telefon cu copiii de care are grijă. Mai mult, preotul de la Podu Coșnei a explicat că și printre tinerii pe care îi are în asociație sunt copii frumoși și inteligenți, care au răzbit în viață și au ajuns departe. Preotul Mihai Negrea a dat drept exemplu un tânăr care a terminat primul facultatea de mecanică fină, a absolvit masteratul, iar acum se înscrie la doctorat.

„Începând din acest an avem un lucru și mai de preț, avem prietenia dumneavoastră, a elevilor, a cadrelor și a părinților care sunteți sub acoperământul liceului „Petru Rareș”. Vă mulțumesc pentru toate darurile pe care ni le-ați adus, pentru invitația și surpriza de a fi în mijlocul dumneavoastră în seara aceasta. Vă doresc sărbători fericite și facă ca bunul Dumnezeu să renască în sufletele noastre, a tuturor, iubirea față de aproape”, le-a mai transmis preotul Mihai Negrea.

Elevii de la „Petru Rareș” au dovedit astfel că sunt în stare să realizeze acțiuni caritabile frumoase, dar și un spectacol plin de culoare, veselie și învățături de bine.

bal de craciun cnpr (21)

Plecat într-o vacanță binemeritată în Canada, după ce a împărțit mii de daruri copiilor cuminți, Moș Crăciun și-a lăsat ajutoarele de nădejde, elfii, să aibă grijă de reni, dar și de studioul său de televiziune, Santa Tv. Deși la început spiridușii s-au arătat îngrijorați de faptul că timp de un an de zile vor trebui să acopere grila televiziunii, ulterior și-au dat seama că se pot mobiliza și astfel au conceput un program variat pentru telespectatorii de pe tărâmul CNPR.

bal de craciun cnpr (69)

De la scenete cu tematică de Crăciun, colinde și până la balade și melodii folk, street-dance și beat-box, elfii au dovedit că se pot descurca și în absența moșului cel darnic, însă ei s-au arătat și supărați de faptul că niciodată nu primesc cadouri. Astfel, ei i-au trimis scrisori moșului și i-au cerut cadouri și și-au exprimat dorința de a sărbători Crăciunul. După ce s-a întors din vacanță, bătrânelul cel simpatic a înțeles că și elfii trebuie să simtă spiritul Crăciunului, sărbătoarea iubirii, prilej de bucurie și dăruire.

bal de craciun cnpr (49)

Între cei care au încântat audiența cu momente deosebite s-au aflat Bianca Coștiug, finalistă a concursului „Românii au talent”, dar și corul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Vezi AICI mai multe fotografii de la eveniment. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de