(FOTO) Spectacol caritabil organizat de elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

E vremea colindelor şi a finalului de an care se vrea special. E momentul în care ne întoarcem cu gândul la copilărie, la bunici, la miros de mere coapte. E freamăt, agitaţie, e timpul lui Moş Crăciun, al pachetelor şi al prăjiturilor. E decembrie, luna cadourilor şi a carităţii. Se întâmplă în fiecare an, şi de fiecare dată altfel. E spectacol, veselie şi dorinţa de a ajuta şi printre elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

A doua ediţie a Spectacolului caritabil organizat de Consiliul Elevilor şi-a propus să direcţioneze banii obţinuţi din vânzarea biletelor către azilul de bătrâni din Bogdăneşti. Puţină bucurie oferită celor singuri şi puţin respect pentru bătrâneţea pe care au ajuns-o nu înseamnă foarte mult, poate, dar pentru elevii colegiului reprezintă o provocare, muncă, timp şi dorinţa de a se implica.

 Cei patru prezentatori, Oana Florinela Solonaru(11A), Ionuţ Gheorghiu(11A), Alexandra Răcilă(11G) şi Răzvan Azamfirei(11H) au introdus publicul într-o atmosferă caldă, festivă şi prietenoasă în acelaşi timp, pe o scenă care părea să suplinească lipsa iernii de afară prin fulgii şi globurile create de voluntari, albe şi roşii, lângă un pom de Crăciun extrem de strălucitor, ca şi ţinutele acestora. Panourile din fundal, realizate de prof. Batîr Rusu Florin, creau senzaţia de iarnă adevărată, de frig dar şi intimitatea căminului lângă foc.

 Timp de două ore s-au ascultat piese din repertoriul internaţional sau românesc de sezon. Adina Alixandrescu(12A), acompaniată la chitară de Paul Buga(12A), a creat un moment de extremă emoţie, mai ales pentru că este ultimul lor spectacol ca elevi ai colegiului, cu piesa „All I Want for Christmas Is You”. Oana Stigleţ(10G) şi Roxana Oţet(9D) au interpretat colinde, fără negativ, cu voci răscolitoare şi în costume populare autentice. La orgă, Narcis Obreja(10C) şi Petru Gavrilean(10D) au transmis prin piesele interpretate sentiment şi pasiune pentru instrumentul abordat. Elevii de etnie polonă nu lipsesc niciodată de la evenimentele organizate de elevii colegiului, Ansamblul Solonceanka au umplut scena de dans, voie bună şi atmosferă de sărbătoare. Dansul sportiv a fost prezent în spectacol, pasionaţii dansatori au fost Ruxandra Ionaşcu(10D) şi Tudor Vasilcovschi(10A). Momentul de teatru interpretat de doi mai vechi „actori” ai colegiului, Anca Butuman(12F) şi Iulian Vodă(11F) şi de Diana Sahleanu(12A) a adus pe scenă talent şi voie bună. Andreea Naharneac(11G), acompaniată la chitară de Mihai Guriţă(12H), a interpretat piesa „Milioane” iar Mihai a surprins plăcut cu piesa „Knocking on Heaven`s Door”. Simona Ianoş(12P) a anunţat că „Santa Claus is Coming to Town” iar Sabina Ţurcaş(12C) şi Sergiu Butnar(9B) au schimbat ritmul şi au interpretat piesa „Lasă-mă să zbor”. Piesa „Santa Baby” a fost interpretată impecabil de Irina Pohoaţă(10G).

Pantomima a delectat publicul, elevii clasei a 10-a G au umplut sala de culoare, de mişcare, şi de umor. Au venit şi cei doi Moş Crăciun pe scenă, momentul a implicat 15 elevi care s-au pregătit şi au reuşit să colaboreze foarte bine. Tot un grup care a adus energie în scenă a fost cel al crăciuniţelor din clasa a 11-a G. Trupa de rock a colegiului, „Starweed”, a avut succes, muzica lor este deja foarte apreciată, este vorba despre Mihnea Covaliu(9F), Dorian Croitoru(10A), Răzvan Creţu şi Alexandru Doroftei din 11A iar vocalist este Teodor Beleca, tot din 11A. Bobi de la „Fără Zahăr” a fost invitatul special în spectacol. Acesta a dorit să se implice voluntar iar momentul de stand up comedy cenzurat a avut succes prin umor şi energie.

spectacol colegiul gura humorului (3)

Prezenţa în număr foarte mare a elevilor în sală, aplauzele, talentul celor de pe scenă, implicarea unui număr mare de voluntari în realizarea decorului, în organizarea preselecţiei, a spectacolului, în vânzarea biletelor, în realizarea fotografiilor, totul a contribuit la reuşita spectacolului care îşi propune să promoveze elevii, să-i ajute să se obişnuiască foarte bine cu scena şi să ofere şansa unor momente deosebite pentru toată lumea. Mulţumirile se cuvine să fie adresate Primăriei oraşului, echipei manageriale a Colegiului „Alexandru cel Bun”, domnului Mihai Mardare care a făcut posibilă desfăşurarea evenimentului la Centrul Cultural din Gura Humorului şi a avut ideea invitatului special, tuturor celor implicaţi permanent şi dornici să ofere un strop de bucurie unor bătrâni în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Solonaru Oana Florinela, clasa a 11-a A

Colegiul Alexandru cel Bun

Gura Humorului, Suceava


Intră acum și în grupul de