Manifestare omagială dedicată poetului Mihai Eminescu la Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu” din Șcheia


Intră acum și în grupul de

Împlinirea a 166 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu a fost celebrată și în acest an la Școala Gimnazială “ Dimitrie Pacurariu” Șcheia, prin organizarea unei activităti artistice denumită “Eminescu-Ziua culturii nationale”.

ziua culturii nationale la scoala scheia (3)

Manifestarea omagială s-a desfășurat pe patru secțiuni: interpretarea creațiilor eminesciene, concurs de cultură generală privind viața și opera marelui poet, creație plastică  inspirată din operele  ”poetului nepereche”, concurs de afișe și panouri despre activitatea literară a lui Mihai Eminescu.

Evenimentul a fost organizat și coordonat de prof. de limba și literatura română  Sarmiza Luca, în colaborare cu ceilalți  profesorii  ai școlii.

”Fiind emoționati de sensibilitatea creațiilor eminesciene, elevii s-au implicat activ  în buna desfășurare a activității, manifestând disponibilitatea de a mai participa  pe viitor la acest tip de activități”, a arătat prof. Luca.

Ea a mai precizat că cele mai deosebite interpretări, răspunsuri, precum și desene au fost apreciate cu premii de un juriu format din directorul Școlii cu clasele I-VIII „Dimitrie Păcurariu” Şcheia, prof. Ioana Bahrincean, ec.Iuliana Buzuleac, și profesorii  Claudia Vornicu, Mirela Pintescu, Ioana Suleap, Adrian Cerlinca. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de