Spectacolul de teatru educațional ”Confesiunile unui câine”, la Centrul Cultural ”Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Afis Confesiunile FalticeniLa Centrul Cultural ”Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, va avea loc joi, 28 ianuarie, la ora 18.00, spectacolul de teatru educațional ”Confesiunile unui câine”.

Evenimentul face parte din proiectul ”Manifest canin în sala de lectură din Moldova”, inițiat de Asociația Culturală REPLIKA, în colaborare cu Asociația Red Panda și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR.

Spectacolul de teatru, ”Confesiunile unui câine” este o adaptare scenică a romanului „Viaţă de câine” de Peter Mayle și are ca subiect lecțiile de supraviețuire ale unui câine comunitar, a cărui poveste de viață l‑a făcut celebru. Mărturisirile personajului sunt prezentate sub forma unei conferințe publice, după modelul TED.

”Miza acestui spectacol interactiv este sensibilizarea, conștientizarea și responsabilizarea cetățenilor în legătură cu problema câinilor comunitari, pe de‑o parte, și cu violența împotriva animalelor, pe de altă parte”, arată organizatorii.

Spectacolul este realizat de Ioana Macarie si Mihaela Radescu. Din distributie fac parte Mihaela Radescu, Madalina Florescu – pian, Cristian Balas – vioara, Alina Craita, Emilia Manea, Andrei Gonczi, Toma Albacan si Bogdan Frunzareanu – video artists.  Coregrafia aparține Ioanei Macarie.

”<<Confesiunile unui câine>> este un spectacol pentru cei care au un căţel acasă şi se fericesc. Un spectacol pentru cei care nu au un căţel acasă, dar îşi vor lua unul şi se vor ferici. Un spectacol pentru cei care iubesc animalele, dar şi pentru cei care nu le iubesc… şi le vor iubi”, a declarat actrița Mihaela Rădescu.

Intrarea la eveniment este liberă.

Spectacolul este organizat în parteneriat cu Primăria municipiului Fălticeni şi Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”.

Proiectul ”Manifest canin în sala de lectură din Moldova” este dedicat copiilor între 8 și 16 ani și se desfășoară în Bibliotecile Publice partenere din zece orașe din Moldova (Bacău, Botoșani, Fălticeni, Pașcani, Piatra Neamț, Roman, Suceava, Târgu Neamț, Târgu Frumos și Vrancea). Scopul principal al proiectului este educarea prin artă a tinerei generații și promovarea responsabilității, implicării în societate, toleranței și respectului pentru viață.

”Manifest canin în sala de lectură din Moldova” este un proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României în cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de