Avion suplimentar pe ruta Suceava-Antalya după ce s-au vândut aproape toate pachetele turistice. Din 2017 vor fi incluse curse charter de vacanţă pentru Spania şi Grecia


Intră acum și în grupul de

Agenţia de turism Calypso tour din Turcia împreună cu partenerul său român Prestige Tourism au anunţat, vineri, că lansarea cursei charter de vacanţă Suceava-Antalya care va începe din luna iunie au avut succes şi că s-au vândut deja 80 la sută din pachetele turistice motiv pentru care va fi introdus un avion suplimentar.

Charter Antalya Nechifor (4)

Directorul agenţiei Prestige Tours, Elena Anghel, a explicat că proiectul acestei curse de vacanţă a fost iniţiat anul trecut, la un târg de incoming din Bucureşti, şi a menţionat că aceste pachete turistice sunt adresate în special locuitorilor din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi.

Ea a menţionat că pachetul turistic este interesant mai ales că se oferă o vacanţă în Antalya cu avionul la preţul uneia cu autocarul.

Anghel a mai spus că turiştii beneficiază în plus şi de facilitatea parcării gratuite la aeroport pentru autoturisme pe perioada sejurului.

Astfel, cei care vor merge în vacanţe în Antalya achiziţionând acest pachet turistic pot să vină cu maşina la aeroport unde o vor parca gratuit până la revenire.

Cursa până în Antalya durează două ore şi 15 minute, iar turiştii vor beneficia şi de o masă caldă în timpul zborului.

În preţ sunt incluse toate taxele, a mai spus Anghel.

Unul dintre directorii de dezvoltare al agenţiei turce de turism Calipso, Aytac Acikgoz, a anunţat că 80 la sută din pachete turistice s-au vândut deja şi urmează să fie suplimentat încă un avion pe această rută.

El a spus că agenţia de turism turcă va lansa anul viitor curse charter de vacanţă pentru Spania şi Grecia şi pe încă o destinaţie în Turcia, în Alanya.Charter Antalya Nechifor

 

Reprezentantul firmei turce a subliniat că cele mai mari vânzări sunt la Suceava, deşi agenţia mai are astfel de pachete turistice din Bucureşti, Cluj sau Timişoara.

Totodată, compania turcă lucrează la un proiect de a aduce turişti turci în Bucovina.

Aytac Acikgoz a explicat că anul trecut au fost peste 3,5 milioane de turci care şi-au petrecut vacanţele în străinătate, dar puţini au fost în România şi aceia doar în zona din apropierea Bucureştiului.

El consideră că turiştii turci vor dori să vină în Bucovina pentru a vedea monumentele istorice de aici şi că deja agenţia de turism pe care o reprezintă promovează destinaţii turistice din România.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus în replică, în glumă, că în urmă cu sute de ani, turcii veneau aici „câtă frunză, câtă iarbă”.

El a spus că Aeroportul Suceava oferă acum toate serviciile pentru zboruri interne şi internaţionale regulate, deşi a recunoscut că au fost şi „prieteni” care ar fi vrut ca acest proiect să nu debuteze.

Întrebat care ar fi acei „prieteni”, el a spus că e vorba de concurenţă.

Şi preşedintele CJ Botoşani, Gheorghe Sorescu, a salutat reluarea zborurilor internaţionale regulate pe aeroportul din Salcea.

„Botoşănenii trebuie să considere că aeroportul Botoşaniului e Aeroportul „Ştefan cel Mare”. Deja sunt curse interne şi vor fi şi curse internaţionale”, a spus Sorescu.(R.N.B.)


Intră acum și în grupul de