De ziua lor, jandarmii își prezintă armele și tehnica de intervenție în parcarea Iulius Mall Suceava

De Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită în fiecare an la data de 3 aprilie, jandarmii suceveni își prezintă armele și tehnica de intervenție în parcarea Iulius Mall Suceava.

Ziua Jandarmeriei Romane (1)

„În perioada 30 martie – 3 aprilie 2016, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava se desfăşoară o serie de activităţi cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române”, au informat reprezentanții Jandarmeriei Suceava.

Potrivit sursei citate, duminică, 3 aprilie a.c. începând cu ora 12.00, pe platoul centrului comercial Iulius Mall Suceava, detaşamentul de intervenţie al inspectoratului va prezenta exerciţii de intervenţie profesională, un moment de dresaj cu câinii de serviciu, precum şi tehnica şi armamentul din dotarea structurilor de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române.

Ziua Jandarmeriei Romane (2)

Menționăm că la data de 3 aprilie 2016 jandarmii sărbătoresc 166 de ani de când a fost semnată Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi de către domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.

„La această manifestare invităm pe toţi cei care doresc să se familiarizeze cu dotarea şi misiunile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava”, a menționat sursa citată. (Mihaela Tcaciuc)

loading...