Opt trupe de liceeni, la Festivalul Național de teatru în limba engleză ”MagicFest” de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, Festivalul Național de teatru în limba engleză ”MagicFest”, va avea loc anul acesta, la Suceava, în perioada 22-29 aprilie, sub motto-ul  “Give it a twist to infinity!”.

Potrivit managerului evenimentului, prof. Camelia Butnaru, timp de o saptămână, opt trupe de liceeni din: București             (”Brainstorming” și ”Victoria Art”), Bacău ( ”Act”, ”Nobody’s Group” și ”Transparency”), Timișoara  (”Hooleelogans” și ”Hush Hush”) și Suceava (”The Knockers”) vor lua parte la ateliere de teatru, creație teatrală și la diferite activități.

magic fest (2)

”Atelierele vor fi coordonate de tineri actori, studenți sau absolvenți ai Univerșității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, precum: Roxana Filip, Alma Caldare, Irina Cepoi, Doina Antohi, Șilviu Mircescu, Liviu Chițu, Ștefan Huluba, Veliko Velikov, iar juriul va fi format din: Raluca Ghervan, Alexandru Baltă și Anca Maria Colteanu”, a precizat Burnaru.

Ea a explicat că participanții vor prezenta câte două piese, una în limba engleză, pregătită cu scopul participării în concurs și una în limba română creată pe parcursul atelierelor speciale.

magic fest (1)

”Trupele vor avea o săptămână intensă, participând și la un atelier de noapte în care vor trebui să creeze un mini spectacol non-verbal”, a menționat managerul festivalului, care este și președinte al Asociației MagiMedia .

Festivalul Național de teatru în limba engleză ” MagicFest” este organizat de Asociatia MagiMedia in parteneriat cu Colegiul National “Petru Rareș” și cu sprijinul Conșiliului Județean și Primăriei Suceava, Casei de Cultură a Șindicatelor și Teatrului “Matei Vișniec”.

Scopul principal al festivalului constă în descoperirea și promovarea tinerelor talente artistice, precum și o creștere a interesului tinerilor pentru teatru, literatură și artă.

magic fest (3)

Organizatorii sunt elevi ai colegiului, absolvenți sau foști membri ai trupei The Knockers, coordonați de managerul festivalului, Camelia Butnaru,  președintele Horia Andrei Butnaru și vicepreședintele Bogdan Farcane.

Spectacolele se vor ține pe scena Teatrului “Matei Vișniec” Suceava, iar intrarea este liberă. Publicul este așteptat în limita locurilor disponibile. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de