Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești, în perioada 16-17 aprilie 2016. Vezi programul și artiștii invitați


Intră acum și în grupul de

 

În comuna-muzeu Ciocănești, desemnată ”Satul cultural al României pentru 2014”, va avea loc în zilele de 16 și 17 aprilie, Festivalul Național al Ouălor Încondeiate, una dintre cele mai importante manifestări dedicate Sărbătorilor Pascale.

 Cea de-a XIII-a ediție a evenimentului, organizat în cadrul programului ”Paștele în Bucovina”, se va desfășura ”Sub Zodia Artelor”.

incondeiere oua

Potrivit organizatorilor, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural ”Bucovina”, Primăria și Consiliul Local Ciocănești, deschiderea festivalului este programată pentru sâmbătă,  la ora 11.30.

Între orele 12.00-14.00, vor avea loc Concursul ”Tradiție-Valoare Sacră”, ediția a IV-a, la Școala Gimnazială Ciocănești, Concursul de încondeiere ”Dr. Anton Setniuc”,  lansări de carte și simpozion la Casa de Cultură ”Florin Gheucă” din Ciocănești.

Programul festivalului mai cuprinde ”Târgul de ouă încondeiate”, care se va desfășura între orele 12.00-15.30 în sala de spectacole a Casei de Cultură ”Florin Gheucă”.

Aceeași locație va găzdui, de la ora 12.15, vernisajul expoziției de pictură ”Spațialitate și volumetrie în arhitectura tradițională bucovineană” a pictorului Radu Bercea.

Pe platoul de festivități din localitate este programată de la ora 13.00, expoziția concurs ”Coșul pascal”, iar de la ora 14.30, va avea loc slujba de sfințire a festivalului, urmată de mesajul oficialităților, primirea oficială în Academia Artelor Tradiționale a meșterului popular Silvia Șcheul și acordarea diplomelor pentru păstrarea motivelor tradiționale ciocăneștene.

După-amiază, de la ora 15.15, manifestările continuă cu recitalul de folk ”Ochii albaștri ai lui Dumnezeu”, susținut de Ștefania Iacob, urmând ca de la ora 16.15 actorul Ion Caramitru, acompaniat de clarinetistul Aurelian Octav Popa să prezinte spectacolul de muzică și poezie intitulat ”Dor de Eminescu”.

Festivitățile de premiere ale concursurilor festivalului sunt anunțate pentru ora 17.30. Seara se va încheia cu un concert de muzică de cameră intitulat ”Muzicamerfest-compromisuri muzicale” ( ora 20.00), urmat de un recital cu arii celebre interpretate de tenorul sucevean Sorin Ursan Delaclid (ora 21.00).

Duminică, începând cu ora 8.00 la bisericile din comună va fi oficiată Sfânta Liturghie, iar între orele 11.00-17.00, la Casa de Cultură Ciocănești va avea loc ”Târgul de ouă încondeiate”.

De la ora 14.00, David și Miruna Țăran și Ana Maria Chiloti vor interpreta cântece religioase, urmând ca de la ora 14.30, participanții la festival să se bucure de concertul susținut de îndrăgita cântăreață Maria Dragomiroiu.

Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești se va încheia la ora 17.00. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de