Concursul Interjudețean de Matematică ”Acolada”, desfăşurat la Şcoala Gimnazială Bogdăneşti, a ajuns la XI-a ediţie


Intră acum și în grupul de

Peste 120 de elevi ai claselor IV-VIII din şcoli din mediul rural din judeţele Suceava, Botoşani, Bacău, Neamţ, Iaşi şi Olt au participat la cea de a XI-a ediţe a Concursului Interjudeţean de Matematică “Acolada”, organizată, sâmbătă, la Şcoala Gimnazială Bogdăneşti în parteneriat cu Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Popescu CN ScM (2)

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor acestei competiţii, la Concursul Interjudeţean de Matematică “Acolada” au participat 25 de elevi din clasa a IV-a, 25 de elevi din clasa a V-a, 26 din clasa a VI-a, 22 din clasa a VII-a și 28 din clasa a VIII-a din județele Suceava, Botoșani, Bacău, Neamț, Iași și Olt.

Astfel, la clasa a IV-a, premiu I a fost obţinut de elevul sucevean Airinei Gabriel Vlad de la Şcoala Gimnazială Bogdăneşti, Premiul II a fost obţinut de eleva suceveană Negru Narcisa de la Şcoala Gimnazială Mihoveni, Premiul III a fost obţinut de eleva botoşăneancă Marcu Daria Ioana de la Școala Gimnazială nr. 1 Vlădeni, în timp ce Mențiunea I a fost acordată lui Bitere Laurențiu de la Școala Gimnazială Plopeni, Mențiune II- Podariu Rareș Nicolae de la Școala Gimnazială nr. 1 Vlădeni, județul Botoșani, iar Mențiune III- Apopi Stelian de la Școala Gimnazială Bogdănești și Lazăr Robert de la Școala Gimnazială Plopeni din județul Suceava.

La clasa a IV-a s-au obținut și premii în afara concursului de către Staicu Ioan de la Școala Gimnazială ”Ștefan Protopopescu” Slatina, județul Olt și de către Roșu Ana de la Școala ”Bogdan Petriceicu Hajdeu” Iași.

La clasa a V-a Premiul I a fost obţinut de elevul Gîscă Dumitru de la Școala Gimnazială Horodniceni, județul Suceava;

Premiul II: Chiriac Denisa Ștefana de la Școala Gimnazială Plopeni, județul Suceava;

Premiul III: Berari Megara de la Școala Gimnazială Mihoveni, județul Suceava;

Mențiune I: Balan Codrin de la Școala Gimnazială Bucșoaia, județul Suceava;

Mențiune II: Moroșan Sebastian de la Școala Gimnazială Bucșoaia, județul Suceava;

Mențiune III: Mihoc Maria de la Școala Gimnazială Plopeni, județul Suceava.

La clasa a VI-a Premiul I a fost obţinut Artenie Denisa Ioana de la Școala Gimnazială Rîșca, județul Suceava;

Premiul II: Pustiu Constantin de la Școala Gimnazială ”Vasile Tomegea” Boroaia, județul Suceava;

Premiul III: Wilkenbauer Georgiana de la Școala Gimnazială Mihoveni, județul Suceava;

Mențiune I: Marian Ionuț Florin de la Școala Gimnaziala Bucșoaia, județul Suceava;

Mențiune II: Dogaru Paul de la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu, județul Bacău;

Mențiune III: Tărăbuță Ana Maria de la Școala Gimnazială ”Nicolae Stoleru” Baia, județul Suceava

La clasa a VII-a Premiul I a fost obţinut de elevul sucevean  Airinei Andrei Cristian de la Școala Gimnazială Bogdănești, Premiul II- Andriciuc Andreea de la Școala Gimnazială Mihoveni, județul Suceava; Premiul III- Miron Alexandru Ștefăniță de la Școala Gimnazială ”Vasile Tomegea” Boroaia, județul Suceava, Mențiune I – Ungurean Maria Adriana de la Școala Gimnazială Bucșoaia, județul Suceava; Mențiune II – Curelaru Roxana de la Școala Gimnazială Vadu Moldovei, județul Suceava; Mențiune III-  Maruneac Valentin de la Școala Gimnazială Mihoveni, județul Suceava.

La clasa ei a VIII-a  Premiul I a fost obţinut de elevul sucevean Todașcă Daniel de la Școala Gimnazială Coșna, Premiul II a fost obţinut de elevul  Alexiu Vasile Lucian de la Școala Gimnazială Bogdănești, Premiul III: Oniga Maria de la Școala Gimnazială Cornu Luncii, județul Suceava; Mențiune I: Arcip Denisa Paula de la Școala Gimnazială Rîșca, județul Suceava;

Mențiune II: Cucoș-Artene Emanuel George de la Școala Gimnazială Rîșca, județul Suceava;

Mențiune III: Ursache Gabriel de la Școala Gimnazială nr. 1 Vlădeni.

Pentru puctajul maxim s-au oferit și premii de excelență elevilor: Airinei Gabriel Vlad și Airinei Andrei Cristian de la Școala Gimnazială Bogdănești, județul Suceava și Todașcă Daniel de la Școala Gimnazială Coșna, județul Suceava.

Preşedintele concursului a fost Lector dr. MARIUS MARCHITAN, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, iar Comisia de organizare a fost formată din: profesor Vasile Solcanu, Şcoala Gimnazială Nr.1 Bogdăneşti, Judeţul Suceava; profesor Nicoleta Ursuţu director Şcoala Gimnazială Nr.1 Bogdăneşti, Judeţul Suceava; profesor Dan Popescu, director Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava; profesor Răzvan Sava, Şcoala Gimnazială Nr.1 Bogdăneşti, Judeţul Suceava; inginer Gabriela Nenec, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Comisia de elaborare a subiectelor a fost formată din: profesor Dan Popescu, director Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, lector dr. Marius Marchitan, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, profesor Cristian Amorăriţei, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi profesor Adrian Vieriu, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava;

Din Comisia de evaluare a lucrărilor au făcut parte profesorii Dan Popescu şi Adrian Vieriu de la

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Lector dr. Marius Marchitan de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, profesor Claudia Marchitan de Şcoala Gimnazială Nr.3 Suceava, profesor Vasile Stoica de la Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău, profesor Adrian Ţipău de la Şcoala „Ion Irimescu” Fălticeni şi studentă Mădălina-Vasilica Solcanu de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi.

Invitații concursului au fost profesor Constantin Ciobănică de la Şcoala Gimnazială Milcov-Deal , Jud. Olt, profesor Mihai Piticari de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, profesor Vasilică Ştefan de la Şcoala Gimnazială Brehuiești, Jud. Botoșani, profesorii Ioan Ciobănaşu şi Mariana Ciobănaşu de laŞcoala Gimnazială „Elena Rareș”- Botoșani, profesor Artur Bălăucă de la Centrul de Excelență Iași, profesor Cătălin Budeanu de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași şi profesor pensionar botoşănean Victor Barnea.

Directorul Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare”, profesor Dan Popescu a apreciat că acest concurs a cărui existenţă a depăşit deja deceniul a devenit celebru “prin calitatea concurenților și chiar prin generozitatea premiilor, a devenit celebru”

“Cât timp vom găsi elevi  cuceriți de mirajul matematicii elementare și parteneri care cred în puterea educației, împreună cu colegii mei, vom fi prezenți la orice manifestare circumscrisă spiritului olimpic-toți suntem victorioși!”, a spus Popescu.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de