Documentarul “Îndrăznesc să Diversific” despre alimentaţia copilului în primii doi ani de viaţă va avea, joi, proiecția națională simultană în 25 orașe, inclusiv în Suceava

Primul documentar românesc despre alimentaţia copilului în primii doi ani de  viaţă intitulat “Îndrăznesc să Diversific” va fi lansat simultan, joi, în 25 de oraşe de Lion Mentor Association, inclusiv la Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al Lion Mentor Association, “Îndrăznesc să diversific”, o producție Lion Mentor Association, realizat de Irina Thiery, este al treilea documentar al campaniei “Îndrăznesc pentru copilul meu”, după primele documentare românești despre naștere și alăptare „Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!”, respectiv „Îndrăznesc să alăptez Pași spre Conștientizare.”

În comunicatul de presă se precizează că documentarul „Îndrăznesc să Diversific” răspunde, printre altele, la următoarele întrebări: Ce se întâmplă cu alăptarea când începe diversificarea și care sunt consecințele unei înțărcări bruște? Ce este diversificarea și la ce vârstă este bine să se înceapă? Cum știm dacă bebelușul este pregătit pentru diversificare? Când este bine să introducem carnea în alimentația bebelușului? Dacă pentru naștere apelăm la moașă, pentru alaptare apelăm la un consultant în alăptare, pentru difersificare la cine apelăm? Cine este specialistul care ar putea să ghideze mama când și cum să diversifice alimentația bebelușului?

Chiar avem nevoie de toată tehnologia expusă în magazine pentru prepararea alimentației bebelușului?

 

“Bebelușii cu vârsta minimă de 6 luni traversează o perioadă de tranziție, de la alăptare sau laptele praf la mâncarea solidă.  Cum ajungi de la sânul mamei la mâncarea gătită este o întrebare care sperie o mulțime de proaspeți părinți. Răspunsul poate varia de la un medic pediatru la altul, și de la pediatru la nutriționist. Indiferent dacă aplici programul clasic sau mai modernist, respectiv autodiversificarea, trebuie în primul rând să avem încredere în instinctele innăscute de supraviețuire ale copilului și în instinctele noastre de părinți informați. Demontăm mituri, analizăm opțiunile și dezbatem importanța citirii etichetelor de pe produsele destinate copiilor, pentru că efectele lor negative se văd pe termen lung, când nimeni nu le mai asociază cu evenimentele nefericite și alimentația greșită din trecut. “Îndrăznesc să diversific” este un apel la simţul de răspundere al fiecăruia dintre noi pentru o informare corectă asupra ceea ce înseamnă cu adevărat un start sănătos, natural al copiilor noştri, precum şi pentru conştientizarea impactului calităţii informaţiilor pe care le transmitem generaţiilor viitoare”, se arată în comunicatul de presă al Lion Mentor Association.

Proiecţia documentarului “Îndrăznesc să Diversific” va avea loc şi la Suceava, respectiv în Aula Corp E din Universitatea “Ştefan cel Mare”Suceava.(L.B.)