Festivalul ”Zilele Filmului Istoric în Bucovina”, ediția a II-a. Programul proiecțiilor ce vor avea loc în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada 15-25 august a.c., în județul Suceava se va desfășura cea de a II-a ediție a Festivalului ”Zilele Filmului Istoric în Bucovina”, organizat de Asociația Culturală Eric Voegelin în parteneriat cu mai multe instituții locale.

Proiecțiile vor avea loc în municipiile Suceava, în perioada 15-17 august (în locațiile: Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie și Hanul Domnesc)  Câmpulung Moldovenesc, în perioada 18-19 august (Casa de Cultură și Complexul Aquarius) și Vatra Dornei, în perioada 19-25 august (Casa de Cultură, Sala oglinzilor din Primărie, Grădina Cazinoului din Parcul Central, pârtia Veverița și Centrul Vechi).

”Festivalul <Zilele Filmului Istoric în Bucovina> este un eveniment cultural de talie internațională ce are ca scop dezvoltarea culturii cinematografice pe plan local și național. Prin acest eveniment ne propunem reabilitarea cinematografului național, combaterea discriminării și recâștigarea interesului societății pentru filmul cultural, istoric și documentar. Dorim ca acest proiect să facă parte din identitatea culturală a Bucovinei și să contribuie la ascensiunea acesteia în topul destinațiile cultural-turistice la nivel național”, au declarat organizatorii.

02_Pliant-exterior-1

Aceștia au precizat că în cadrul acestei ediții vor fi proiectate până la 60 de filme, între care se numără și ”Aferim!”, ”Cocoșul decapitat” și ”Fiul lui Saul”.

Totodată, nu vor lipsi concertele susţinute de trupe cunoscute, precum „Viţa de Vie”, „Trei parale”, „Ad Hoc”.

Organizatorii speră ca Festivalul ”Zilele Filmului Istoric în Bucovina” să adune circa 10.000 de participanți.

Asociația Culturală Eric Voegelin a luat ființă în jurul unor valori și principii susținute de filosoful Eric Voegelin pe parcursul întregii sale opere: libertate, rațiune, logică și interdisciplinaritatea științelor și disciplinelor. În cadrul activităților sale, Asociația Culturală Eric Voegelin susține popularizarea și dezvoltarea culturii prin orice mijloc artistic, fie că vorbim despre muzică, pictură, cinematografie sau fotografie.

Vă prezentăm programul proiecțiile ce vor avea loc în municipiul Suceava:

03_Pliant-interior-1-1


Intră acum și în grupul de