Peste o mie de piese din aur şi argint vor fi expuse la Muzeul de Istorie Suceava la sfârşitul lunii noiembrie. Între exponate, piese din Tezaurul de la Pietroasele- Cloşca cu puii de aur


Intră acum și în grupul de

Peste o mie de obiecte din aur şi argint, din care patru piese aparţin Tezaurului Cloşca cu puii de aur, vor fi expuse la sfârşitul lunii noiembrie la Muzeul de Istorie din Suceava în cadrul unei expoziţii realizate în cadrul unui parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României.

tezaur pietroasele
Foto Ziarul Lumina

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat, miercuri, că expoziţia “Aurul şi argintul României” este realizată în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României şi include 1004 piese din aur şi argint, respectiv patru piese din Tezaurul de la Pietroasele- Cloşca cu puii de aur, brăţări, piese din epoca romană, din epoca migraţiilor şi din Evul Mediu.

Ursu a spus că piesele vor fi expuse în Sala de pedagogie muzeală şi în Sala de conferinţe, iar expoziţia va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii februarie.

“Va fi cea mai mare expoziţie care va fi organizată la Muzeul de Istorie Suceava atât ca număr de piese, cât şi ca valoare”, a subliniat Ursu.

El a arătat că vitrinele în care vor fi expuse piesele vor fi asigurate de Muzeul Naţional de Istorie a României, care va plăti şi asigurarea exponatelor.

Directorul Muzeului Bucovinei a precizat că această expoziţie este precedată de alte evenimente ce vor fi organizate la Muzeul de Istorie Suceava, respectiv de o expoziţie de afiş polonez, o expoziţie de artă, o expoziţie cu lucrările realizate în Tabăra de Pictură de la Cacica, retrospectiva Angela Bolnavu Pitariu, precum şi o expoziţie documentară organizată în colaborare cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de