O nouă ediție a Suceava Streetball, în week-end, în organizarea CS Castorii și Primăria Suceava

Pe Esplanada Casei de Cultură din Suceava, va avea loc, sâmbătă,  o nouă ediție a unui eveniment sportiv de excepție, Castorii Suceava Streetball, organizat de Clubul Sportiv Castorii Suceava în colaborare cu Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Local al Suceava.

Potrivit organizatorilor, de la tineri până la persoanele cu părul încărunțit de vreme, sunt așteptați în centrul Sucevei într-o zi de sâmbătă care se anunță a fi perfectă fiind invitați să trăiască bucuria de a marca un coş, de a juca un meci plin de adrenalină, de a lega noi prietenii în cadrul acestui turneu oficial de streetball.

Iniţiatorii acestui eveniment sunt „Castorii Suceava”, club de baschet privat, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul şcolilor Gimnaziale Nr. 3, Nr. 9,  Nr. 11 si C.N. „Stefan cel Mare”.

castorii-1-oct-2016„Ne dorim ca toţi copiii, dar şi oameni de toate vârstele să facă sport, iar baschetul este pentru toată lumea, indiferent de vârstă, un mod minunat de a petrece timpul liber”, declară Vasile Gîlcă, cofondator la „Castorii Suceava”.

Competiţia de sâmbătă va fi de streetball – o variantă de baschet care se joacă 3 la 3.

Se menționează că doritorii se pot înscrie la concursuri de libere, 3 puncte, existând și concursuri pentru public.

Categoriile de participant vor fi Under 12 (sub 12 ani), Under 18 (între 13 și 18 ani) și +18 (peste 18 ani), toate acestea fiind grupate pe gen: masculine și feminin, iar premiile se vor acorda pe categorii. Premiul I pentru +18 va fi de 400 lei, premiul I pentru -18 va fi de 200 lei, în timp ce pentru libere se va acorda un premiu de 100 lei.

În caz de vreme nefavorabilă, manifestarea se va desfășura în sala de sport a Colegiului Național Ștefan cel Mare, Suceava. (N.B.)