Pe scena Teatrului “Matei Vișniec” din Suceava se joacă spectacolul “Singură în fața dragostei și a morții”

Pe scena Teatrului Municipal “Matei Vișniec” din Suceava se va juca sâmbătă, 8 octombrie a.c., de la ora 19.00,  spectacolul “Singură în fața dragostei și a morții”, după Dario Fo și Franca Rame, din ciclul teatral “Actorul în prim plan”, informează într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției gazdă.

singura-afis

Potrivit sursei citate, publicul este invitat să cunoască actorii prin prisma spectacolelor cu un singur personaj.

Monodrama este un gen extrem de ofertant pentru actori, regizori și reprezintă un punct nevralgic în orice repertoriu teatral articulat.

Dario Fo este un scriitor, scenograf, dramaturg, pictor, actor și regizor italian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1997. Este faimos atât pentru textele teatrale de satiră politică și socială, cât și pentru implicarea în viața politică. Actor, regizor, scenograf, dramaturg, creator de costume, impresar al propriei companii teatrale, este cu siguranță un om de teatru complet.

Franca Rame a fost o actriță și om politic italian, luptătoare pentru drepturile femeilor. A fost prima femeie candidată la postul de președenție al Republicii Italiene.

În document se arată că, spectacolul “Singură în fața dragostei și a morții” reprezintă o incursiune brutală și metodică în cele mai intime detalii ale vieții unei ființe ignorate de propriul soț, dar și de societatea contemporană a consumatorilor de plăceri.

Un studiu teatral elaborat în estetică brechtiană propune o analiză critică sistematică elucidând structura, tipurile, evoluţia şi criteriile adevărului, o satiră analitică pentru toți deținătorii de adevăruri absolute.

O comedie amară despre nenorocire și fericire, despre dragoste și ură, despre dedicație și uitare, despre oameni și obiecte.

Distribuția spectacolului: Clara Popadiuc; la chitară: Ștefan Lupu; regia artistică: Andrei Munteanu.

Durata spectacolului este de 50 de minute.

Prețul unui bilet este de 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru studenți și pensionari.

Program casierie: Marți – Vineri, între orele 11:00 – 16:00

Spectacolul este recomandat publicului peste 16 ani!