“Drumul Lemnului” și “Târgul Lăptarilor”, duminică, la Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Stadionul „Rarăul” din Câmpulung Moldovenesc va găzdui duminică, 9 octombrie a.c., de la ora 11.00, două manifestări devenite tradiționale în municipiu.

Este vorba despre “Târgul Lăptarilor”, eveniment aflat la cea de-a XVI-a ediție și “Drumul Lemnului”, care a ajuns la ediția a VI-a.

Ambele manifestări sunt organizate de Primăria și Consiliul Local din Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Județean Suceava și asociațiile „Piatra Șoimului”, „Noua Fermă” și „Izvorul alb”.

Evenimentul anual “Târgul Lăptarilor” este o sărbătoarea a crescătorilor de taurine și a procesatorilor de lapte. La acest târg participă firme al căror obiect de activitate este producerea și comercializarea utilajelor destinate prelucrării laptelui și lucrărilor agricole cu specific montan.

Anual, la manifestare participă și gospodarii din Câmpulung Moldovenesc care, în fermele proprii, cresc animale, ce sunt evaluate de către o comisie de specialitate.

În cadrul acestor evenimente care se desfășoară în localitatea cea mai încărcată de tradiții și de istorie din Bucovina, vor fi organizate standuri cu produse lactate, avicole, pomicole, ale marilor și micilor procesatori.

Deschiderea oficială a celor două manifestări va avea loc la ora 11.00. Programul zilei de duminică va continua cu vizitarea și bonitarea standurilor, festivitatea de premiere “Târgul Lăptarilor”, demonstrații și expoziții ale meșterilor populari, expoziția de artă culinară tradițională din Bucovina, expoziția de animale (bovine, ovine, cabaline, păsări și animale mici), degustarea produselor de stână, plimbări cu caii și atelajele.

laptari_2016

Începând cu ora 12.00, participanții la târg vor fi delectați cu un spectacol folcloric susținut de: Orchestra “Doina Rarăului” Câmpulung Moldovenesc, Formația de dansuri “Brăduțul” comuna Frumosu, Recital Geta Zbranca, Ansamblul folcloric “Arcanul” Fundu Moldovei, Recital Nicoleta Hafiuc, Ansamblul Folcloric “Moștenitorii Bucovinei” Gura Humorului, Recital Cornelia Ștefan, Grupul vocal-instrumental “Piatra Șoimului” Câmpulung Moldovenesc, Ansamblul Artistic “Plaiurile Pojorâtei” Pojorâta, Ansamblul folcloric “Flori de Bucovina” Sadova, Recital Felicia Oblezniuc, Ansamblul folcloric „Cetina” Vama, Recital Elisa Hechelciuc.

Invitați speciali ai evenimentului vor fi: Ana Ilca Mureșan și George Finiș.


Intră acum și în grupul de