Filmul “Intouchables” va fi proiectat la Biroul Francez din Suceava

Biroul Francez din Suceava va găzdui miercuri, 2 noiembrie a.c., de la ora 17.00, proiecția filmului Intouchables, manifestare derulată în cadrul proiectului “După-amiezi francofone la Suceava”, informează într-un comunicat de presă, organizatorii evenimentului.

intouchables-affiche

Potrivit acestora, publicul prezent la proiecția filmului va avea posibilitatea de a intra în dialog cu noul lector de franceză din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, Benoît Gustot.

 “Intouchables” (Invincibilii), lansat în anul 2011, este un film bazat pe întâmplări reale, dialoguri inteligente și umor de calitate, fiind unul dintre puținele filme aclamate de critici și iubite de public în egală măsură. Filmul a doborât atât recorduri de premii, cât și de box-office, fiind al treilea cel mai vizionat film din toate timpurile în Franța și primind 10 nominalizări la Premiile Cesar, premiul Cesar pentru cel mai bun actor (Omar Sy), precum și Tokyo Grand Prix pentru cel mai bun film la Tokyo International Film Festival.

Povestea filmului îl are în prim-plan pe Philippe (Francois Cluzet), un artistocrat înstărit care, în urma unui teribil accident cu parapanta, e nevoit să angajeze un asistent personal și, surprinzător, îl alege pe Driss (Omar Sy), un tânăr din suburbii, proaspăt ieșit din închisoare. Pe scurt, cea mai nepotrivită persoană pentru job. Lăsând la o parte lipsa lui de experiență, când vine vorba despre umor lucrurile se schimbă radical. Și astfel, toate barierele dispar, lăsând loc celor mai nebunești, ciudate și incredibil de amuzante aventuri, în care Philippe și Driss se antrenează constant, clădind o prietenie puternică.

Intrarea este liberă.

 

loading...