Filmul „Câini”, premiat la Cannes și la TIFF, va fi difuzat vineri și sâmbătă, la Cinema Modern din Suceava

Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, thriller-ul Câini, în regia lui Bogdan Mirică, a ajuns și la spectatorii din Suceava. Cei care nu au reușit să îl vizioneze în weekend, o mai pot face săptămâna aceasta, vineri și sâmbătă, informează într-un comunicat de presă, reprezentanții Transilvania Film.

Potrivit acestora, filmul premiat la Cannes și la TIFF și nominalizat la European Discovery 2016 mai poate fi văzut la Cinema Modern din Suceava vineri, 4 noiembrie, de la ora 20.10, respectiv sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 14.10.

Trailer oficial – http://bit.ly/2blVyZS

Spectatorii îi vor revedea pe marele ecran pe câțiva dintre cei mai apreciați actori români: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec.

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

În document se arată că filmul “Câini” a fost selecționat în festivaluri din peste 10 țări și a fost nominalizat la European Discovery 2016 – Prix FIPRESCI, la Premiile Academiei Europene de Film, trofeu acordat în fiecare an unui cineast talentat care a debutat în forță. Bogdan Mirică a fost remarcat la Cannes, unde a obținut Premiul criticii – FIPRESCI, apoi la TIFF, unde a câștigat Trofeul Transilvania, și la Sarajevo, unde “Câini” a obținut două distincții importante, printre care și Premiul pentru Cel mai bun actor – Gheorghe Visu. Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică.

„Opera unui talent veritabil. Impresionant”, scrie publicația franceză Télérama. „Câini este mai apropiat de western-ul american decât de cinema-ul românesc contemporan”, apreciază revista Les Inrockuptibles. „Într-un Cannes care ne-a prilejuit multe plăceri, dar foarte puține surprize și revelații adevărate, debutul lui Mirică iese în față deopotrivă ca o surpriză și o revelație”, notau criticii americani de la Film Comment.

Bogdan Mirică este scenaristul și co-regizorul serialului HBO Umbre (2014) și a obținut numeroase premii pentru scurtmetrajul Bora Bora (2011).

“Câini” este produs de 42 Km Film (Marcela Ursu) și EZ Films (Elie Meirovitz), și co-produs de Argo Film (Stephan Komandarev). Co-producția Franța-România-Bulgaria-Qatar a fost realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centre national du cinéma et de l’image animée din Franța, CNC Bulgaria, Canal +, Eurimages și Fundația GAN, Doha Film Institute, cu participarea HBO România.

Filmul este distribuit în România de Transilvania Film.

Detalii pot fi urmărite pe pagina de facebook a filmului – www.caini-filmul.ro

loading...