Student în Bucovina-Conferință internațională la care participă studenţi din Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria şi România

Studenţi de la universităţi din Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria şi România participă, joi şi vineri, la a şaptea ediţie a Conferinţei Internaţionale “Student în Bucovina”, organizată de Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava.

usv-universitate-4

Într-un comunicat de presă al USV se precizează că acestă conferință se adresează exclusiv studenților, pentru a-i ajuta să deprindă interesul și abilitățile necesare pentru cercetare începând de la nivelul studiilor de licență, fiecare lucrare având cel puțin câte un profesor coordonator.

Conform sursei citate, la conferință și-au anunțat prezența reprezentanți de la Universitatea din Mersin (Turcia), Universitatea Politehnică din Valencia (Spania), Universitatea din Debrecen (Ungaria), Universitatea Yurii Fedkovici (Ucraina), Universitatea  Națională de Tehnologii Alimentare din Kiev (Ucraina), Universitatea din Oradea, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, Universitatea „Vasile Alescandri” din Bacău, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” IașI şi Universitatea Sapientia.

Manifestarea de la USV se va desfăşura pe patru secțiuni, respectiv una pentru studenții doctoranzi, una pentru studenții de la masterat și două pentru studenții de la ciclul de licență, astfel, conform programului conferinței, vor fi prezentate 16 lucrări la secțiunea doctorat, 17 la secțiunea masterat și 34 de lucrări la secțiunile de licență.

„Acestă conferință, aflată la cea de-a șaptea ediție, este una de tradiție pentru Facultatea de Inginerie Alimentară și reprezintă un punct determinant în atragerea studenților în cercetare. Prezența profesorilor și studenților de la alte centre universitare românești și din străinătate dovedeşte prestigiul  internaţional al conferinţei şi, în acelaşi timp, reprezintă o nouă oportunitate pentru universitatea noastră de a dezvolta proiecte didactice şi de cercetare în parteneriat cu alte centre universitare. De asemenea, mă bucură prezența în număr mare a studenților de la facultatea noastră și pe acestă cale mulţumesc colegilor care coordonează lucrări de cercetare la conferință, ”  a declarat decanul Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul USV, prof.univ.dr.ing. Mircea Oroian.

(Liliana Bujdei)