Bal de caritate al Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava: Moș Crăciun a fost găsit de „ștefaniști” odihnindu-se în Hawaii înainte de a începe misiunea din Ajunul Crăciunului | GALERIE FOTO


Intră acum și în grupul de

Elevi, profesori şi părinţi au participat, miercuri seara, la cea de a X-a ediţie a spectacolului anual de caritate organizat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava de către elevii claselor a XI- a de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava.

Scenariul propus în acest an de elevii ştefanişti începe cu o călătorie a lui Moş Crăciun, însoţit de doi spiriduşi, într-un loc exotic,  pe o insulă din însoritul arhipelag hawaiian, unde şi-a luat un scurt răgaz înainte de a-şi începe nobila misiune din Ajunul Crăciunului.

Surpriza Moşului a fost să-i întâlnească acolo şi pe câţiva elevi ştefanişti care, cuprinşi de magia apropierii Crăciunului, nu au mai avut răbdare să-l aştepte la şcoală şi au pornit în căutarea lui. Din întâmplare, pe plaja scăldată de soare apare şi Barbă Neagră cu alaiul său de piraţi, care-i răpeşte pe o parte dintre ştefanişti, iar Moş Crăciun şi cei doi spiriduşi sunt nevoiţi să-i înfrunte pe piraţi pentru a-i salva pe elevi.

Între cele două tabere au loc mai multe „confruntări” şi în cele din urmă, aşa cum era de aşteptat, binele a învins, iar toţi protagoniştii au redescoperit semnificaţia şi spiritul Crăciunului.

Momentele amuzante ale scenetei au fost intercalate cu recitaluri de muzică susţinute de elevi ai Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, inclusiv de la gimnaziu,  cu adevărate demonstraţii de dans sportiv, dar şi cu un dans cu tematică specifică Sărbătorilor de iarnă.

Evenimentul caritabil a continuat cu un recital al unei trupe din care fac parte elevi ai Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava şi cu o suită de colinde în interpretarea Coralei “Ciprian Porumbescu” a  Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, dirijată de preot profesor LucianTablan Popescu.

Potrivit organizatorilor, evenimentul caritabil, intitulat în acest an “Nu deranjaţi!”, are ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinirea unor elevi ai Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava care au nevoie de ajutor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de