Expoziția ”Unirea Principatelor Române – 24 ianuarie 1859” va fi vernisată vineri, la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Vernisajul expoziției temporare ”Unirea Principatelor Române –  24 ianuarie 1859”, care fusese programat pentru data de 23 ianuarie a.c., la Muzeul de Istorie, va avea loc vineri, 20 ianuarie a.c., la ora 12, în aceeași locație, ca urmare a Hotărârii de Guvern privind declararea zilei de 23 ianuarie 2017 – zi liberă.

Anunțul a fost făcut joi dimineață de reprezentanții Muzeului Bucovinei, care au mai informat că în zilele de 21 și 22 ianuarie a.c., expoziția va putea fi vizitată gratuit.

Expoziţia ”Unirea Principatelor Române –  24 ianuarie 1859” este dedicată împlinirii a 158 de ani de la Unirea Munteniei cu Moldova și cuprinde piese din colecţiile Muzeului Bucovinei – Istorie, Numismatică, Memoriale, constând din documente, arme, litografii, tablouri, cărţi, medalii, obiecte de epocă.

”Domnia lui Alexandru Ioan Cuza are o însemnătate deosebită, prin aceea că a pus bazele statului unitar, dar totodată şi a statului modern. Reformele realizate în timpul „domnului Unirii” au deschis drum larg înainte naţiunii române, au creat premisele viitoarelor cuceriri ale poporului pe calea sa ascendentă spre progres. Din perspectivă istorică, cei şapte ani ai domniei lui Cuza reflectă pregătirea de pe poziţiile Unirii dobândite, a înfăptuirii unor noi etape din istoria poporului român, aceea a independenţei şi a Marii Uniri din 1918”, se  arată într-un comunicat al Muzeului Bucovinei.

Expoziția va fi deschisă la Muzeul de Istorie până în data de 24 februarie a.c.


Intră acum și în grupul de