Expoziția Mineralia – “Cristale de Primăvară” va avea loc în perioada 30 martie– 2 aprilie, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

La parterul Muzeului de Științele Naturii din municipiul Suceava se va desfășura în perioada 30 martie– 2 aprilie a.c., Expoziția Mineralia – “Cristale de Primăvară”, organizată de Muzeul Bucovinei.

Potrivit organizatorilor, expoziția cuprinde cele mai frumoase bijuterii unicat, create exclusiv din pietre naturale, coral, perle sau chihlimbar.

”Pietrele naturale de podoabă folosite în crearea bijuteriilor sunt minerale formate în adâncurile pământului, cristalizate în diverse forme, mate sau transparente, prezentând o multitudine de culori şi structuri. Cele mai pure dintre acestea se numesc geme.

Pietrele preţioase – safirul, rubinul, smaraldul şi diamantul – precum şi multe pietre de podoabă– granat, malachit, turcoaz (peruzea), jad, agat, chihlimbar – sunt cunoscute din timpuri străvechi.

În timpurile moderne li s-au adăugat sute de specii minerale din grupa pietrelor fine, mai puţin cunoscute, greu accesibile, dar la fel de interesante: aventurin, labradorit, turmalină, acvamarin, rodocrozit, serafinit, eudialit, sugilit, fluorină, tanzanit, etc

Toate aceste pietrele le puteţi găsi la expoziţia Mineralia, într-o mare varietate de bijuterii: coliere cu cristale neşlefuite în forma lor naturală; mărgele rotunde, ovale, aplatizate; mărgele şlefuite alungit, briolet, în formă de pară sau picatură; pandante, cercei sau inele cu pietre montate şlefuite caboşon (semirotund) sau tăiate şi şlefuite unghiular. Acestora se alătură bijuterii moderne cu pietre naturale prezentând tăieturi şi combinaţii fanteziste.

Descoperiţi drumul de la piatra brută în stare naturală la bijuterie în expoziţia deschisă timp de patru, zile la parterul Muzeului de Științele Naturii”, transmit organizatorii. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de