Festivalul Ouălor Încondeiate din Ciocănești: Modele noi și tradiționale prezentate de artiștii în arta încondeierii ouălor


Intră acum și în grupul de

Ediția din acest an a Festivalului Ouălor Încondeiate de la Ciocănești a reunit numeroși artiști în arta încondeierii ouălor din tot județul Suceava, care au prezentat atât modele tradiționale, dar și modele noi, iar turiștii prezenți au văzut originalul în ceea ce înseamnă oul încondeiat.

Prezent la acest festival, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că Ciocănesti a fost pentru două zile capitala culturală a județului Suceava.

El a subliniat că acest eveniment a fost unul reușit în cadrul Proiectului „Paștele în Bucovina”, parte a programului anual „Hai în Bucovina!”.

La acest festival au participat artiști în arta încondeierii ouălor din întregul județ ce au etalat modele vechi și noi, prezentând atât artă cât și tradiție.

Flutur a apreciat modul în care primarul Radu Ciocan promovează această zonă și că prin tot ceea ce face, menține steagul sus al comunei-muzeu Ciocănești, declarat în 2014 sat cultural al României.

Cu acest prilej au fost prezenți la Ciocanesti reprezentanți de pensiuni și hoteluri, agenții de turism pentru a achiziționa ouă încondeiate și obiecte promoționale atât pentru turiști cât și pentru a realiza materiale de promovare.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de