Spectacol de tango argentinian cu campionii din acest an ai UK Branch Tango Buenos Aires Festival and Dance World, Lucian Stan și Raluca Aldea,vineri, la Muzeul Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava și Muzeul Bucovinei organizează, vineri, 7 aprilie 2017, începând cu ora 19:00, la Muzeul de Istorie în Sala de Expoziții Temporare POD, Spectacolul de Tango Argentinian al cuplului de dansatori Lucian Stan & Raluca Aldea, campionii la Tango escenario de anul acesta ai UK Branch Tango Buenos Aires Festival and Dance World.

Potrivit organizatorilor, în program sunt incluse o istorie a tangoului argentinian, demonstraţii interactive cu publicul, dar şi seară de dans Milonga.

Lucian Stan are o experiență în dans din 2004 și a participat la festivaluri internaționale de tango ca dansator și profesor.

El a fost invitat să performeze la festivaluri din România (București, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța, Bușteni, Iași, Bacău) dar și peste hotare (Bulgaria,Olanda,Canada, Turcia,  Republica Moldova, Ungaria). Totodată, Stan a fost co-organizator la: Bucharest Tango Encuentro Festival, Tango Camp Breaza, Bucharest Tango Marathon și a performat la competiții ca : Traffic Strings “Gala Tango” și  Romanian Athenaeum, a fost semifinalist la The European Tango Championship, Todi 2014 – The World Tango Championship în 2014.

 

Raluca Aldea, are experiență ca dansatoare și profesor și a descoperit fascinația dansului de la vârsta de 4 ani.

Ea a absolvit The National Choreography (ballet) High school în 1997 și a dansat timp de doi ani la The Oleg Danovsky Classical and Contemporary Theater. În 2000 a decis să părăsească stilul clasic și să abordeze alte stiluri: contemporary dance, jazz dance, folklore, salsa, bachata.

 În 2005 a absolvit The National Physical Education Academy, cu specializarea Educație fizică și dans și este  dansator profesionist la Opera Națională din București, Oleg Danovsky Classical and Contemporary Dance Theatre, Cornel Patrichi Company.

În tango cele mai notabile evenimente la care a participat au fost Semifinala Campionatului European de Tango, Rome 2012– și Stage Tango și deasemenea a fost finalistă  la The TV contest Dancing Romania, Antena 1 2013.

 

Ca și cuplu Lucian și Raluca au participat  la „History of a Lost Love Dance Festival” (noiembrie 2014, profesori și participanți), „Milonga Nacional Tango Festival”(decembrie 2014, profesori și participanți), Tango-theater „Luna Tango”Show (Craiova-Romanian Opera, Bucharest- ArCuB) (sept 2015), Narcotango Bucharest Concert (sept 2015) (invitați speciali și concurenți, Opera & Musical Center „Ion Dacian”), membrii ai juriului la First Romanian Tango Championship (Tango de Pista) și artiști invitați la  „Tango Fantasia” Festival (sept 2015), „Anivertango” Festival (sept 2015, performers), „Milonga Nacional” event (dec 2015, teachers and performers).

Ei au întemeiat 2015, împreună cu  Monica Toma D.A.N.S. concept (Dance Academy Naturally Shaped), iar Romanian Tango a fost cel mai important turneu la Iași, Piatra Neamț, Suceava, Craiova, ClujNapoca, Târgul Mureș, Sibiu și au participat la Timișoara Tango Festival 2016.

Cei doi au fost semifinaliști la  Tango de Pista și  finaliști la Tango Escenario la European Tango Championship – Cervia ,desfășurat în iulie 2016, iar în 5 August 2016 au fost invitați să performeze la Budapesta la Tango Gala con Tangos.

În septembrie 2016 au fost  co-organizatori , participanți și maeștri de tango la Tango for All European Project and Festival,  ca parte a Săptămânii europene a sportului, un proiect Erasmus care a reunit cinci cupluri de profesori de Tango din România, Franța, Italia, Austria, Ungaria și a avut un imens succes, menționează organizatorii.(N.B.)


Intră acum și în grupul de