Sucevenii sunt așteptați, sâmbătă, la o nouă acțiune de reîmpădurire în cadrul proiectului ”Hai la înverzit!” pentru a reda măreția pădurilor care au existat cândva în Bucovina

Sucevenii sunt așteptați, sâmbătă, în număr cât mai mare la o nouă acțiune de reîmpădurire în cadrul proiectului ”Hai la  înverzit!” inițiat de Asociaţia Ghizilor din Bucovina (Bucovina Guides) cu sprijinul Ocolului Silvic Pojorâta.

Campania de reîmpădurire va fi organizată  de această dată în zona Șandru – Câmpulung Moldovenesc, iar Asociația Ghizilor din Bucovina notează că se află deja la a șaptea acţiune de acest gen în cadrul proiectului „Hai la înverzit” şi își propune continuarea campaniei începută acum cinci ani.

„Acţiunea noastră este una de voluntariat şi a devenit deja o preocupare permanentă. Prin puterea exemplului dorim să adunăm din ce în ce mai mulţi voluntari, pentru a reda măreția pădurilor care au existat cândva în Bucovina”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Numărul tot mai mare de voluntari, entuziasmul, atitudinea pozitivă și implicarea lor constantă în toate acțiunile noastre de până acum ne determină să continuăm campania în fiecare an, susține Asociația Ghizilor din Bucovina.

Acțiunea se va organiza sâmbătă, 8 aprilie, iar întâlnirea participanților va fi în parcarea restauratului „La Baciu” la ora 9:00, urmând ca de acolo să se deplaseze către locul de plantat.

Voluntarii sunt rugați să vină cu sape/săpăligi de acasă.

„Haideţi să ne luăm revanşa faţă de emisiile de gaze, faţă de gunoaiele aruncate în natură, de apa şi energia irosită!”, îndeamnă organizatorii.

Acțiunea este sponsorizată de Aqua Carpatica, Inpride Fălticeni și Rocast Nord care vor oferi apă și mănuși pentru voluntari.(N.B.)