La Hora Bucovinei vor evolua Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, „Dor Transilvan” din Cluj Napoca și Adi Neamțu


Intră acum și în grupul de

Ansamblul Artistic ”Ciprian Porumbescu” din Suceava și Ansamblul folcloric „Dor Transilvan” din Cluj Napoca vor evolua, duminică, la manifestarea „Hora Bucovinei” care se organizează, începând cu ora 13, în Tabăra Bucșoaia din orașul Frasin.

Potrivit organizatorilor, pe lângă acest două ansambluri, va mai participa la manifestări Adi Neamțu dar și Ansamblul folcloric „Bucovina” al Școlii de Arte ”Ion Irimescu” din Suceava.

În cadrul programului vor fi prezenți și interpreți ai cântecului popular, grupuri folclorice și fanfare.

Totodată, în cadrul manifestărilor sunt invitați și meșteri populari din județul Suceava.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, declara recent că în acest an Hora Bucovinei se va desfășura în Tabăra Bucșoaia din orașul Frasin cu un concept nou, de spectacol interactiv.

„E un eveniment la care am fost inițiator. Vom organiza  Hora Bucovinei cu un concept nou”, a spus Flutur.

El a menționat că speră să vină foarte multă lume la această întâlnire frumoasă a portului popular.

„Hora nu va fi pe scenă, ci în mulțime. Nu dorim să fie doar un simplu spectacol la care să privească 30.000 de oameni.(…) Va fi un spectacol interactiv”, a explicat Gheorghe Flutur.

Zeci de mii de persoane participă, anual, în localitatea suceveană Bucşoaia, la Hora Bucovinei, manifestare ce marchează urcatul oilor la munte, iniţiată în anul 2008 de Gheorghe Flutur.

Proiectul „Hora Bucovinei” a fost finanţat în 2011 cu fonduri europene prin POR, obiectivul proiectului fiind creşterea gradului de atractivitate a judeţului Suceava, promovarea produsului specific „Hora Bucovinei” prin organizarea unui eveniment cu impact turistic necesar elaborării brand-ului naţional de „Hora Bucovinei”, în vederea dezvoltării turistice şi a stimulării economice a judeţului.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de