Marș „Anti-violență, Anti-drog, Anti-tutun, Anti-alcool și de prevenire a accidentelor rutiere”, vineri, pe străzile Sucevei


Intră acum și în grupul de

Aproximativ o mie de elevi, profesori și bicicliști sunt așteptați să participe, vineri, 19 mai a.c., începând cu ora 13.00, la un marș „Anti-violență, Anti-drog, Anti-tutun, Anti-alcool și de prevenire a accidentelor rutiere” organizat de Asociaţia EUROACTIV Suceava și Asociaţia „ALECS GROUP” Suceava.

Potrivit organizatorilor, marșul are loc în cadrul acţiunii „Fii conştient, nu dependent”, pe traseul: Esplanada Casei de Cultură – Prefectură, Biblioteca judeţeană – Hotel Bucovina – Primărie – str.Universităţii – Kaufland – Nordic – Catedrală – Baia Comunală – Casa de Cultură – Prefectura Suceava.

„Acţiunea se desfăşoară în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului şi are ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în vederea diminuării obstacolelor şi de prevenire a consumului de droguri, plante etnobotanice, violenţă, tutun, băuturi alcoolice şi de prevenire a accidentelor rutiere”, au transmis organizatorii.

Aceștia au mai arătat că înainte de începerea evenimentului, pe esplanada Casei Culturii, va avea loc un Flash Mob al unui grup de elevi de la Palatul Copiilor Suceava, iar apoi grupurile de elevi de la şcolile participante vor porni în marş pe traseul stabilit.

La întoarcere, în faţa Prefecturii Suceava, tinerii vor asista la simularea unui accident rutier unde echipaje de salvare, descarcerare şi autospeciale de lucru cu apă şi spumă vor interveni în salvarea vieţii unor victime implicate în accident.

„Acţiunea este avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, autorizată de Primăria Suceava şi sprijinită de Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Rutier, Poliţia Locală Suceava, Inspectoratul de Jandarmi a Judeţului Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi Prefectura Suceava.

Măsurile de ordine publică şi siguranţă rutieră pe timpul desfăşurării marşului vor fi asigurate de către efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Suceava şi Poliţia Locală Suceava”, au precizat organizatorii.

Parteneri ai evenimentului sunt Palatul Copiilor Suceava, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, Societatea de Cruce Roşie Suceava.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de