Festivalul „Ciprian Porumbescu”: Concert al Filarmonicii Bacău în Cetatea de Scaun, Carnaval al Copiilor, treatru de păpuși, dar și concursul „Lira de Aur” cu participare din Ucraina, Moldova și Marea Britanie


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în acest an Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu” se deschide în data de 1 iunie și este un festival internațional pentru că vor fi câteva acțiuni cu participare internațională.

 

El a spus că manifestările debutează în data de 1 iunie cu Carnavalul Copiilor la Muzeul de Științele Naturale și cu teatru de păpuși la Cetatea de Scaun.

În 2 iunie se deschide concursul „Lira de Aur” unde sunt înscriși 170 de concurenți, din care 15 sunt din străinătate, respectiv Ucraina, Republica Moldova și Marea Britanie, a menționat Flutur.

El a adăugat că în seara de 2 iunie se va organiza un spectacol omagial George Sârbu și Ansamblul Ciprian Porumbescu, sub genericul „Generații”.

În data de 3 iunie va fi organizat un concert de gală a Filarmonicii Mihail Jora din Bacău în Cetatea de Scaun.

Festivitatea de premiere pentru concursul ”Lira de Aur” va fi organizată în data de 4 iunie, iar Marele Premiu, în valoare de 1000 de euro, este acordat de CJ Suceava.

Ulterior, la Stupca se va oficia o slujbă de comemorare a lui Ciprian Porumbescu urmată de un concert al coralei ”Academica” și spectacole folclorice.

Actorul care a jucat rolul lui Ciprian Porumbescu, Vlad Rădescu, va primi titlul de cetățean de onoare al comunei Ciprian Porumbescu, a mai spus Flutur.

Tot în 4 iunie, Ansamblul ”Ciprian Porumbescu” va susține un spectacol la Cernăuți în memoria lui Ciprian Porumbescu.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de