Festivalul Ștefanian: Primirea soliilor din ctitoriile lui Ștefan cel Mare, lansarea Vinului Domnesc, dar și spectacolul ”Apus de soare” în Cetatea de Scaun


Intră acum și în grupul de

Festivalul Ștefanian, care va avea în acest an prima ediție și își propune punerea în valoare a perioadei medievale a Sucevei,  începe în 24 iunie la Suceava și se va încheia în 2 iulie la Putna.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că festivalul va debuta cu un Te Deum de pomenire a domnitorilor Moldovei în capela din Cetatea de Scaun a Sucevei.

A doua zi, în 25 iunie, la ora 9, va fi oficiată o slujbă religioasă în capela Cetății de Scaun, a spus Flutur care a menționat că speră ca în fiecare duminică să fie oficiată slujbă în această capelă și a arătat că a cerut binecuvântarea IPS Pimen în acest sens.

Tot în 25 iunie, de la ora 17, va fi organizată primirea soliilor ctitoriilor lui Ștefan cel Mare în Cetatea de Scaun.

Totodată, va fi lansat Vinul Domnesc în Cetatea de Scaun, fiind un proiect al Muzeului Bucovinei.

„E ceva interesant și cred eu că merită de venit, degustat și sărbătorit”, a spus Flutur.

Tot în data de 25 iunie se va juca Apus de Soare în Cetatea de Scaun.

El a mai spus că vor fi mai multe evenimente în municipiul Suceava, în județ, dar și în alte județe, precum și în Republica Moldova și Ucraina.

Astfel, în 26 -27 iunie, de la ora 18, la Muzeul de Istorie,se vor proiecta filmele Frații Jderi și Ștefan cel Mare, pentru care Consiliul Județean Suceava are drepturi de difuzare și tot în 27 iunie, la Muzeul de Istorie, vernisajul unei expoziții foarte interesante a părintelui Herea de la Pătrăuți.

Gheorghe Flutur a spus că în perioada următoare vor fi puse în comun toate manifestările care se organizează în cadrul Festivalului Ștefanian în toate zonele și că se va edita o publicație care să fie distribuită.


Intră acum și în grupul de