Etapa națională a Festivalului de Interpretare și Creație „Tinere Speranțe” va avea loc, în acest weekend, la Suceava


Intră acum și în grupul de

În acest sfârșit de săptămână, municipiul Suceava este gazda etapei naționale a Festivalului de Interpretare și Creație „Tinere Speranțe”. Astfel, de vineri și până duminică, vor avea loc competiții pe următoarele secțiuni: arte plastice și vizuale, dans și muzică populară, muzică folk, muzică instrumentală, teatru, muzică, dans și coregrafie.

Potrivit programului festivalului, vineri, 9 iunie, începând cu ora 17.00, la Iulius Mall Suceava, în zona de festivități, va avea loc Concursul Național de Interpretare și Creație „Tinere Speranțe”, secțiunea Arte plastice și Vizuale.

Sâmbătă, începând cu ora 9.00, la Muzeul Satului Bucovinean, Concursul Național de Interpretare și Creație „Tinere Speranțe” va continua cu secțiunile Dans și Muzică populară, activitate care se desfășoară sub forma unui spectacol cu participare națională și internațională, iar de la ora 11.00, la Casa de Cultură a Studenților Suceava, se vor desfășura concursurile secțiunilor de Muzică folk și Muzică instrumentală.

Duminică, 11 iunie, de la ora 9.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, Concursul Național se va desfășura pe următoarele secțiuni: Teatru, Muzică, Dans și Coregrafie, urmând ca de la ora 18.00, la Cetatea de Scaun a Sucevei, să aibă loc „Spectacolul de Gală și Recitalurile Laureaților”.

Invitați speciali ai evenimentului sunt Maia Mălăncuși, câștigătoarea trofeului Vocea României Junior 2017, Isabela Pamparău, câștigătoarea trofeului Next Star 2014 și Ioana Ignat, finalistă Vocea României 2016.

Participanții la activitățile realizate în cadrul festivalului sunt copii, elevi, tineri și cadre didactice din România și Republica Moldova.

Festivalul Național de Interpretare și Creație „Tinere Speranțe” se află în acest an la cea de-a XXIV-a ediție, manifestările debutând în data de 26 mai, cu etapa județeană și regională de claificare (cu participare directă) la concursurile de teatru, muzică, dans, arte plastice și vizuale.

Potrivit organizatorilor, proiectul Festivalul Național de Interpretare și Creație „Tinere Speranțe” are ca principal scop crearea, asigurarea unui cadru optim de manifestare în spirit competitiv, descoperirea, formarea, promovarea și valorificarea disponibilităților culturale, artistice, sportive, estetice, interpretative și de creație specifice preșcolarilor, elevilor, tinerilor și artiștilor liber profesioniști, de la ONG-uri, instituţii şcolare, cluburi sportive, Palate și Cluburi ale Copiilor, Şcoli Populare de Artă, Centre şi cămine culturale din  România și Republica Moldova, prin realizarea de concursuri şi activități adecvate vârstei lor în domeniile: teatru, muzică , dans, arte plastice și vizuale.

Amplul eveniment este organizat de Societatea Culturală „Arlechin”, Grădinița P.P. Nr. 21 ”Șotron” , Inspectoratul Școlar Județean, Botoșani  Primăria și Consiliul Local Botoșani alături de principalii parteneri ai proiectului Centrul de Creație a Copiilor ”Miron Blanc”, Studioul de dans ”Maximum” și Direcţia Învăţământ, Tineret şi Sport mun. Bălţi, Republica Moldova.

De asemenea, în România, partenerii principali ai proiectului sunt Primăria și Consiliul Local Botoșani, Casa de Cultură a orașului Săveni, Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, Casa Tineretului Botoșani, Palatul Copiilor Botoșani, Botoșani Shopping Center, Asociația ”Inițiative Botoșani”, SC. ADMIR SRL,  Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” Iași, Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”, Pașcani, Muzeul Bucovinei, Grădinița ”1-2-3”, Suceava, Casa de Cultură a Studenților Suceava, Iulius Mall Suceava, Asociația ”Costinel Leonte”, Colegiul Național de Artă ”Ciprian Porumbescu”, Suceava.

Comisia de jurizare a etapei naționale a Concursului de interpretare și creație  ”Tinere Speranțe”  va nominaliza interpreții și grupurilor artistice câștigătoare a dreptului de a participa la Gala Internațională a Festivalului – Concurs „Tinere Speranțe” , 2018 (Bălți, Republica Moldova)

În juriul festivalului „Tinere Speranțe” se va afla și suceveanca Alina Leonte, coregraf, profesor, dansator profesionist în Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava.

„Prin implicare constantă în dezvoltarea artistică a copiilor și tinerilor pe care îi pregătește, Alina Leonte a reușit să obțină numeroase trofee și premii pe podium care să certifice valoare de coregraf, profesor și bun îndrumător a tinerei generații de artiști”, au arătat organizatorii festivalului.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de