26 de trupe de teatru participă la concursul județean ,,Actori mari pe scene mici, pentru grupa de pitici’’


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, prin Departamentul Învățământ preșcolar, organizează în zilele de luni, 12 iunie, și marți, 13 iunie 2017, cea de-a doua  ediţie a Concursului judeţean de teatru „Actori mari pe scene mici, pentru grupa de pitici”.

Evenimentul va avea loc în intervalul 9.00 -14.00 în sala Cinema „Modern” Suceava, iar banii strânși din vânzarea biletelor vor fi donați familiei unei fetițe de numai 5 ani, din Broșteni, diagnosticată cu una din cele mai rare forme de cancer de piele, nev congenital gigant și care este programată în data de 20 iulie pentru intervenție chirurgicală în Germania.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Kult-Art Suceava, în competiție s-au înscris  26 de trupe de teatru de la 18 grădinițe din județul Suceava.

„Educatoare împreună cu părinţi ai preşcolarilor și/sau alți membri din comunitatea locală vor pune în scenă reprezentaţii din sfera teatrului de actori/ păpuşi/ umbre/ monolog/ pantomimă, fie inspirate din poveștile cunoscute, fie creație originală, cum ar fi: Scufiţa Roşie, Coliba iepuraşului, Motanul încălţat, Ursul păcălit de vulpe, Ridichea uriaşă, Cei trei purceluși, Păcală, Vizită, Maricica, Greierele și furnica, Puiul Moț, David și puiul de întuneric, Veverițele Sașa, Mașa și Dașa, Soacra cu trei nurori,  Greierele cântăreț, Greierașul norocos, Vis de copil, La pescuit,  Povestea fluturașilor, Poveștile din poveste”, au precizat organizatorii concursului.

Aceștia au mai arătat că beneficiarii acestor spectacole vor fi aproximativ 1250 de copii preşcolari, care pentru aproximativ 1 oră și 30 minute vor urmări câte 4-5 piese de teatru, trăind astfel emoţii alături de eroii îndrăgiţi şi momente de mare intensitate afectivă.

Foto: www.kult-art.ro

„Concursul va beneficia şi de prezenţa simpaticului Clovn Bobo şi a distractivei Bobolina, care vor anima atmosfera în timpul pauzelor dintre piesele de teatru”, au menționat organizatorii.

Mai mult, suma colectată din achiziţia biletelor de intrare va fi folosită în scop caritabil pentru susţinerea financiară a unui caz umanitar şi anume a Mariei Mandache, de 5 ani, din Broșteni, diagnosticată cu una din cele mai rare forme de cancer de piele – nev congenital gigant, programată pe data de 20 iulie pentru intervenție chirurgicală într-o clinică specializată în malformații vasculare din Germania, pentru care are nevoie de 20.000 euro.

Preţul unui bilet de intrare este de 5 lei/persoană.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de