Vinul Domnesc Cetatea de Scaun, lansat în cadrul primei ediții a „Festivalului Internațional Ștefanian”

În cadrul primei ediții a „Festivalului Internațional Ștefanian”, ce a fost deschis oficial duminică după-amiază, compania Jidvei a lansat Vinul Domnesc Cetatea Sucevei.

Evenimentul de lansare a avut loc în curtea interioară a Cetății de Scaun a Sucevei, prezentarea vinului fiind făcută de Codrin Simion, reprezentantul Casei Jidvei.

Acesta a spus că lansarea Vinului Domnesc are loc datorită strânsei colaborări între Muzeul Bucovinei și compania Jidvei, precizând că soiul de struguri din care s-a obținut Vinul Domnesc Cetatea Sucevei este Riesling de Rhin.

Simion a precizat că vinul este unul demisec, din 2014, cu arome florale și fructate.

În ceea ce privește ambalajul de prezentare al Vinului Domnesc Cetatea Sucevei, reprezentantul casei Jidvei a menționat că pe partea frontală a cutiei sunt prezentate Cetatea de Baltă, logo-ul companiei Jidvei, Cetatea Sucevei, coroana voievodală moldovenească și poarta de intrare în cetate, desenul fortului central al Cetății Sucevei prelungindu-se și pe părțile laterale ale cutiei.

Codrin Simion a evidențiat că pentru a se păstra calitatea vinului, a fost utilizată o sticlă de tip Rhein, închisă la culoare, pe sticlă regăsindu-se și inițialele proprietarul companiei Jidvei, Claudiu Necșulescu.

Mai mult, după cum a spus reprezentantul Jidvei, pe eticheta sticlei de vin se pot observa coroana și pecetea Moldovei, denumirea vinului și soiul de struguri din care a fost produs. O mini-broșură aflată pe gâtul sticlei prezintă în limbile română, engleză și germană file din istoria Cetății de Scaun a Sucevei.

La finalul prezentării, a fost organizată o degustare a Vinului Domnesc, pentru toți cei prezenți în curtea interioară a Cetății de Scaun.

Vinul Domnesc Cetatea Sucevei se poate achiziționa la prețul de 35 de lei, de la Casa Custodelui aflată la intrarea în cetate.

(Mihaela Tcaciuc)

loading...