Vinul Domnesc Cetatea de Scaun, lansat în cadrul primei ediții a „Festivalului Internațional Ștefanian”


Intră acum și în grupul de

În cadrul primei ediții a „Festivalului Internațional Ștefanian”, ce a fost deschis oficial duminică după-amiază, compania Jidvei a lansat Vinul Domnesc Cetatea Sucevei.

Evenimentul de lansare a avut loc în curtea interioară a Cetății de Scaun a Sucevei, prezentarea vinului fiind făcută de Codrin Simion, reprezentantul Casei Jidvei.

Acesta a spus că lansarea Vinului Domnesc are loc datorită strânsei colaborări între Muzeul Bucovinei și compania Jidvei, precizând că soiul de struguri din care s-a obținut Vinul Domnesc Cetatea Sucevei este Riesling de Rhin.

Simion a precizat că vinul este unul demisec, din 2014, cu arome florale și fructate.

În ceea ce privește ambalajul de prezentare al Vinului Domnesc Cetatea Sucevei, reprezentantul casei Jidvei a menționat că pe partea frontală a cutiei sunt prezentate Cetatea de Baltă, logo-ul companiei Jidvei, Cetatea Sucevei, coroana voievodală moldovenească și poarta de intrare în cetate, desenul fortului central al Cetății Sucevei prelungindu-se și pe părțile laterale ale cutiei.

Codrin Simion a evidențiat că pentru a se păstra calitatea vinului, a fost utilizată o sticlă de tip Rhein, închisă la culoare, pe sticlă regăsindu-se și inițialele proprietarul companiei Jidvei, Claudiu Necșulescu.

Mai mult, după cum a spus reprezentantul Jidvei, pe eticheta sticlei de vin se pot observa coroana și pecetea Moldovei, denumirea vinului și soiul de struguri din care a fost produs. O mini-broșură aflată pe gâtul sticlei prezintă în limbile română, engleză și germană file din istoria Cetății de Scaun a Sucevei.

La finalul prezentării, a fost organizată o degustare a Vinului Domnesc, pentru toți cei prezenți în curtea interioară a Cetății de Scaun.

Vinul Domnesc Cetatea Sucevei se poate achiziționa la prețul de 35 de lei, de la Casa Custodelui aflată la intrarea în cetate.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de