Expoziția de pictură ”The Gift” a artistului plastic Ilie Mitrea va fi deschisă marți la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

În Sala de expoziții temporare POD a Muzeului de Istorie din Suceava, va avea loc marți, 4 iulie a.c., la ora 14.00,  vernisajul expoziției de pictură ”The Gift”, a artistului plastic  Ilie Mitrea.

”Deținător al premiului „Lorenzo il Magnifico” la Bienala de Artă Contemporană din Florența 2015, Ilie Mitrea vine la Suceava, cu proiectul intitulat sugestiv The Gift.

Cadoul artistului pentru Baronul Samuel von Brukenthal  sunt  șapte picturi în tehnica ulei pe pânză şi o instalaţie, un proiect inedit, un update istoric și o invitație la imaginație.

Dacă doriți să vedeți cum ar fi arătat Samuel von Brukenthal în portrete realizate de Francisc Bacon, Salvador Dali, Andy Warhol, Alfons Mucha sau Vincent Van Gogh, vă invităm să participați la exercițiul de reinterpretare propus de Ilie Mitrea după modelul oferit de cinci portrete ale Baronului, din secolul al XVIII-lea.

Expoziția prezintă  și o instalație care ilustrează un traseu al operei de artă atelier-muzeu”, se arată într-un comunicat al Muzeului Bucovinei.

Ilie Mitrea  este restaurator pictură în cadrul laboratoarelor Muzeului Național Brukenthal și membru al grupului Brukenthal von Studio și  constituie, în arta contemporană, o prezență sugestivă pentru generația sa.

Expoziția va putea fi vizitată până la sfârșitul acestei luni. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de