Luna Diasporei debutează la 1 august cu o întâlnire cu autoritățile județene. Programul are mai multe evenimente, între care Sărbătoarea Diasporei la Cacica sau un spectacol al copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava organizează și în acest an programul Luna Diasporei, dedicat sucevenilor care sunt plecați la muncă în străinătate și se întorc acasă în concediu pe perioada verii.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a adresat o scrisoare deschisă sucevenilor din diaspora în care îi invită la manifestările ce se vor derula pe parcursul lunii august.

Luna Diasporei debutează în data de 1 august, la ora 11, cu o întâlnire a sucevenilor din diaspora cu autoritățile județene la Palatul Administrativ.

Ulterior, programul cuprinde Târgul Meșterilor Populari din Muzeul Satului Bucovinean, pelerinaje la Sucevița, dar și cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului la Putna, Cacica sau Hagigadar, dar și Sărbătoarea Diasporei organizată în 15 august la Cacica.

Totodată, sucevenii din diaspora sunt invitați la Festivalul Păstrăvului de la Ciocănești, la Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei, la Bucovina Rock Castle, la Sărbătoarea Muntelui din Masivul Rarău sau la Suceava Air Show.

De subliniat este că în program sunt prevăzute discuții cu părinții plecați la muncă în străinătate, un spectacol al copiilor ce au părinții la muncă în străinătate, sau la o acțiune legată de copiii părinților plecați în străinătate.


Intră acum și în grupul de