Câmpulung Film Fest, la a doua ediție, în perioada 25-27 august


Intră acum și în grupul de

Ediția a doua a Câmpulung Film Fest (CFF), festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, va avea loc anul acesta în perioada 25-27 august.

Festivalul proiectează într-o manieră comparativă, succesiv și alternativ, filme provenite din două țări, una din cadrul Uniunii Europene, cealaltă din afara ei.

Astfel, țările invitate în cadrul acestei ediții sunt Statele Unite ale Americii și Franța, care vor fi reprezentate prin scurt metrajele de absolvire ale studenților din cadrul Departamentului de Film al Universității Columbia din New York și cel al școlii La Femis din Paris.

”Accesul la proiecții va fi gratuit, iar doritorii pot să obțină la fața locului rezervări care asigură accesul la toate pachetele de filme. Locul de desfășurare a proiecțiilor este Sala de Spectacole a Colegiului Național Dragoș Vodă, locația fostului Cinematograf Luceafărul și pârtia de schi a orașului, proiecție în aer liber care va marca seara de încheiere a evenimentului”, se arată pe pagina evenimentului.

Totodată, pe site-ul oficial al festivalului se precizează că anul acesta tineri regizori din Statele Unite și Franța, alături de personalități de marcă din România vin la CFF pentru întâlnirea cu publicul.

FOTO: Facebook Campulung Film Fest
Primul invitat de marcă la CFF2 este unica și inimitabila Irina Margareta Nistor, critic de film și voce legendară a filmelor pe casetă VHS.
Acesteia i se vor alătura regizoarea Sonya Goddy, absolventă a Columbia University din New York, care sosește la Câmpulung cu filmul ei ”Înghețata”(”Sundae”), regizorul francez Félix Rehm – absolvent a La Fémis, Paris, care va prezenta la CFF filmul său intitulat ”Muza adormită” (”La Muse endormie”), și Jamie Sisley din SUA, absolvent al Columbia University,  în prezent regizor în Los Angeles, care va prezenta scurt metrajul său ”Stai cu mine” (”Stay awake”).

Câmpulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociația Hasmațuchi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Prima ediție a avut loc în august 2016 și a avut ca invitate Danemarca și India. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de