Evenimente numeroase în județul Suceava în luna august: De la Săptămâna Plutăritului sau Sărbătoarea Muntelui, la Festivalul Medieval, Suceava Air Show sau Bucovina Rock Castle


Intră acum și în grupul de

Un număr mare de evenimente sunt programate în luna august în județul Suceava, perioadă în care se derulează și ”Luna Diasporei” în organizarea Consiliului Județean Suceava.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat într-o conferință de presă că luna august care este și „Luna Diasporei” debutează cu o întâlnire la Palatul Administrativ, în data de 1 august, cu reprezentanții diasporei.

Potrivit acestuia, a doua zi, în 2 august, începe programul prin care se sărbătoresc 20 de ani de la încheierea Parteneriatului între Suceava-Cernăuți-Schwaben-Mayenne, reprezentanții acestor regiuni urmând să viziteze așezăminte sociale, dar și proiecte europene de succes din județul Suceava.

Ulterior, în perioada 4-6 august se desfășoară în Satul Muzeului Bucovinean „Târgul Meșterilor Populari”.

În data de 6 august la Sucevița va fi un pelerinaj prilejuit de sărbătorea „Schimbarea la Față a Domnului”, hramul mănăstirii Sucevița, a mai spus Flutur.

El a adăugat că în zilele de 10 și 11 august se vor organiza acțiuni la care vor participa copiii sucevenilor plecați la muncă în străinătate, dar și întâlniri ale părinților acestor copii cu reprezentanți ai unor instituții sucevene.

Ulterior, la Ciocănești se va organiza „Festivalul Păstrăvului” și se va derula și Săptămâna plutăritului.

Expoziția „Ștefan cel Mare” va fi lansată în data de 14 august, la vernisaj fiind invitați ministrul român de Externe și ministrul Culturii, a spus Flutur.

În perioada 13-15 august vor fi organizate pelerinaje la Putna, Cacica sau Hagigadar,legate de sărbătorea „Adormirea Maicii Domnului”.

În 15 august, la Cacica se va desfășura Sărbătoarea Diasporei cu un spectacol extraordinar al Ansamblului„Ciprian Porumbescu” , iar la Moldovița se va organiza Festivalul Minorităților.

În perioada 17-20 august, în Cetatea de Scaun a Sucevei se va desfășura Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, iar după cum a precizat Gheorghe Flutur, va fi cea mai mare ediție din istoria acestui festival ce aduce foarte multe trupe, inclusiv din Ungaria, Serbia, Italia și Ucraina.

Ulterior, în perioada 25-27 august în Cetatea de Scaun se va desfășura Festivalul de rock „Bucovina Rock Castle”.

În data de 26 august, la Aeroportul „Ștefan cel Mare” se va organiza a șasea ediție a „Suceava Air Show” unde vor fi evoluții de înaltă acrobație aeriană.

În data de 27 august, în Masivul Rarău se va desfășura ediția din acest an a Sărbătorii Muntelui, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de