Expoziția de fotografie ,,PICăTURĂ”, realizată de Cristina Bodnărescu și Diana Rotaru, se deschide în 8 august la Muzeul de Istorie Suceava

Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Centrul Cultural „Bucovina” organizează la Muzeul de Istorie Suceava, în intervalul 8 august – 7 septembrie a.c., Expoziția de fotografie ,,PICăTURĂ”, a artistelor Cristina Bodnărescu și Diana Rotaru.

Expoziția, care se deschide marți, 8 august a.c., la ora 13.00, reunește un număr de 24 de fotografii, iar conceptul expozițional urmărește transformarea dincolo de evident a unor lichide.

”Experimentul artistic sintetizează formele naturale la nivel micro (Diana Rotaru) și macro (Cristina Bodnărescu), astfel încât lucrările transmit o latură imperceptibilă a văzutului.

Selecția de lucrări definește materialitatea schimbătoare a lichidelor prin prisma unui proces de metamorfozare. Studiul fotografic al lichidelor amplifică reflexii și transpune pe hârtie existența abstractului adesea neobservat.

Astfel, solubilitatea și calitatea lichidelor susțin un demers artistic ce punctează traseul pornit de la picătură la pictură fotografică”, arată organizatorii într-un comunicat de presă.

Cristina Bodnărescu (care s-a născut în anul 1997 la Rădăuți) și Diana Rotaru (care s-a născut în anul 1995 în Clamart, Franța) sunt studente la secția Foto-Video în cadrul Universității Naționale de Arte București și se remarcă prin implicarea activă în cadrul mai multor proiecte în domeniul artelor vizuale. (Irina Lițu)

loading...