Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, ediția a XI-a, la Suceava, în perioada 17-20 august. Programul complet al manifestărilor


Intră acum și în grupul de

La Cetatea de Scaun a Sucevei, va avea loc în perioada 17-20 august 2017, cea de-a XI-a ediție a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”.

Evenimentul este organizat de Muzeul Bucovinei, Primăria municipiului Suceava și Consiliul Județean Suceava.

Potrivit directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, în acest an Festivalul de Artă Medievală va aduce peste 400 de participanți, urmând să fie prezente și trupe din Ungaria, Serbia și Ucraina.

Ampla manifestare va debuta cu tradiționala Parada cu făclii care va avea loc, joi, 17 august, de la ora 20:30, pe traseul Biserica Sf. Mina din Cartierul Obcini – Bulevardul George Enescu – Primărie – Bulevardul Ana Ipătescu-  Cetatea de Scaun.

După cum a anunțat directorul Muzeului Bucovinei, în acest an, la festival vor participa șase trupe noi, din care trei din străinătate: o trupă din Ucraina-Delegația din Principatul de la Kiev, trupa Beli Orlovi din Serbia și trupa Szolnok Lovagrend din Ungaria.

„Șeful trupei din Ucraina este istoric și unul din marii istorici ai Ucrainei, a spus că vine cu prezentare de partea a doua a secolului XV, cu armuri și ținute din aceeași periodă. Trupele  din Ungaria și Serbia sunt specializate și vor prezenta sfârșitul secolului XIV începutul secolului XV”, a arătat Ursu în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV.

El a mai adăugat că a constatat în ultimii ani că trupele s-au specializat în a prezenta publicului ceea ce au, arme, armuri, personaje și fac adevărate lecții de istorie pe viu.

”Atmosfera medievală o vei trăi la Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean între 17 -20 august. Te vor întâmpina 400 de cavaleri, domniţe, păpuşari cu: dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, ponei, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial), baloane de săpun uriașe, toate la Festivalul Medieval Suceava 2017”, transmit organizatorii.


Vă prezentăm programul detaliat al manifestărilor cuprinse în cadrul festivalului:


Intră acum și în grupul de