(FOTO)Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei a debutat cu salutul ordinelor militare prezente în fața domnitorului Ștefan cel Mare


Intră acum și în grupul de

Festivalul Medieval care se desfășoară timp de trei zile în Cetatea de Scaun a Sucevei a debutat oficial, vineri după amiaza, cu salutul ordinelor militare prezente la această manifestare în fața domnitorului Ștefan cel Mare, intepretat de actorul Marius Rogojinschi.

Festivalul Medieval din Suceava a devenit din acest an internațional, fiind prezente ordine din Serbia, Ungaria și Ucraina.

Cele 29 de trupe prezente cu peste 400 de participanți au defilat prin fața spectatorilor, iar apoi au transmis salutul lor domnitorului Ștefan cel Mare care s-a urcat pe zidul interior al cetății.

Coordonatorul Festivalului de Artă Medievală, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a dat apoi citire hrisovului emis cu prilejul celei de-a 11-a ediții a acestui festival, iar președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și primarul Sucevei, Ion Lungu, au transmis mesaje de bun venit participanților și spectatorilor.

Festivalul Medieval a început, joi seara, cu parada cu făclii care s-a desfășurat pe traseul Obicini-Cetatea de Scaun.

De menționat este că la intrarea pe platoul Cetății de Scaun sunt amplasate mai multe tarabe de unde se pot achiziționa diverse obiecte artizanale, dar sunt amenajate și terase.

 


Intră acum și în grupul de