„Festivalul Fructelor de Pădure”, ediția a XII-a, la Coșna, pe 2 și 3 septembrie


Intră acum și în grupul de

Primăria și Consiliul Local al comunei Coșna organizează, în zilele de 2 și 3 septembrie a.c., cea de-a XII-a ediție a „Festivalului Fructelor de Pădure”.

Sâmbătă, 2 septembrie, începând cu ora 9.00, vor avea loc diferite activități pentru copii, precum și activități sportive, între care Campionatul de fotbal și cel de tenis.

De asemenea, duminică, 3 septembrie, de la ora 9.00, va avea loc Sfânta Liturghie la biserica din localitate, urmând ca de la ora 13.00 să aibă loc deschiderea oficială a „Festivalului Fructelor de Pădure”, în cadrul căreia primarul comunei Coșna, Gavril Pardău, va adresa cuvântul de bun venit oaspeților și vor fi premiate „Cuplurile de aur”, dar și „Cele mai harnice gospodine”.

De la ora 14.00 va avea loc un spectacol folcloric susținut de Domnica Dologa, Andreea Chisăliță, Ionuț Candrea, Mădălina Candrea, Dinu Robu și Nicolae Furdui Iancu, care va fi acompaniat de grupul instrumental „Crai Nou”.

Totodată, în cadrul festivalului vor evolua ansamblurile folclorice „Românașul” din Cluj-Napoca, „Doina Dorului” din Vatra Dornei, „Poienița” din Poiana Stampei, „Coșnencuța” din Coșna, dar și Grupul Folcloric al Asociației „Speranța” din Coșna și trupa Cihlimbar. La finalul spectacolului va avea loc un foc de artificii.

„Un festival cu renume, un festival <<ce îți lasă gura apă>>, un festival al toamnei, frumos organizat, de data aceasta nuanțat și cu un puternic sentiment naționalist românesc, Nicolae Furdui Iancu. Felicitări d-lui primar Gavril Pardău, d-nei viceprimar Dorina Iuga, cât și consilierilor locali ai comunei Coșna, vecinii nostri. Ne vedem cu drag”, a scris pe pagina sa de socializare primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

„Festivalul Fructelor de Pădure” se organizează începând din 2004, în fiecare an, în luna septembrie.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de