Mii de spectatori la Sărbătoarea Muntelui din Masivul Rarău. Flutur: Aici este un „arhipelag” de o frumusețe unică


Intră acum și în grupul de

Mii de persoane au participat, duminică, la Sărbătoarea Muntelui organizată în Masivul Rarău de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”.

Manifestarea a fost deschisă de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a transmis din „inima munților Bucovinei” salutul celor prezenți la această sărbătoare.

„Le spunem celor care au venit pentru prima dată: aici este un arhipelag. Vedem Giumalăul, vedem Ceahlăul, Munții Bistriței. Este o frumusețe unică”, a spus Flutur.

El a mai anunțat că această manifestare închide calendarul sărbătorilor din luna august dedicate diasporei românești și a diasporei din Suceava, dar și celor de-acasă.

Flutur a mulțumit artiștilor prezenți și celor dinsatele de munte care au venit aici.

Președintelel CJ Suceava le-a urat celor prezenți petrecere frumoasă și a încheiat cu îndemnul „Hai în Bucovina!”.

 „Sărbătoarea Muntelui” a inclus  un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava și interpreții de muzică populară George Finiș, Dana Dăncilă, Marian Gogan, Andreea Chisăliță, Lucica Păltineanu, Nicolae Vieru, Rodica Andronic, Laura Erhan, Nicoleta Hafiuc, Ilie Caraș, Alexandra Dan, Elisa Hechelciuc, Dănuț Onoiu, Marius Dochița.

Totodată, la aceste manifestări au fost invitați să participe și „Dănțăușii din Groși” din Maramureș, Grupul Folcloric „Cetina” din Vama, Grupul Folcloric „Obcina Stânișoarei” din Mălini, Formația de dansuri „Mănăstirenii” din Mănăstirea Humorului, Grupul Folcloric „Stăjăncuța” din Straja, Ansamblul Artistic „Rapsodia Călimanilor” din Topliţa, Grupul Folcloric „Huțulii” din Moldovița și Casian Balabasciuc, Grupul vocal-instrumental „Piatra Șoimului” din Câmpulung Moldovenesc și Formația de dansuri „Plaiurile Pojorâtei” din Pojorâta.

Totodată, în cadrul evenimentului a fost organizat și un Târg al meșterilor populari, dar și o prezentare a produselor de stână.


Intră acum și în grupul de