FOTO Peste 250 de participanți la cea de-a treia ediție a Crosului Sucevei


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă, 9 septembrie, a avut loc cea de-a treia ediție a evenimentului sportiv „Crosul Sucevei”, organizat de Primăria municipiului Suceava și Asociația Județeană de Atletism Suceava.

Potrivit reprezentanților Asociației Județene de Atletism Suceava, peste 250 de persoane au participat la această ediție a Crosului Sucevei.

Startul competiției a fost dat din fața Casei de Cultură Suceava, traseul fiind compus dintr-o singură buclă, pe următoarele străzi: Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazul/Aleea Anastasie Crimca, Policlinică, Ștefan cel Mare, Ana Ipătescu, Giratoriu – Mc Donald᾽s, Nicolae Bălcescu.

Traseul a fost semnalizat prin benzi de delimitare (garduri/balize de semnalizare amplasate la intersecțiile cu diverse străzi adiacente) și a fost supravegheat de comisari (arbitri) de cursă, amplasați în diferite puncte ale traseului.

Participanții au fost împărțiți pe cinci grupe de vârstă, masculin și feminin, după cum urmează: 8-13 ani fete – distanță de alergare 2000 de metri; 8-13 ani băieți – distanță de alergare 2000 de metri; 14-18 ani junioare – distanță de alergare 2500 de metri; 14-18 ani juniori – distanță de alergare 2500 de metri; 19-39 ani feminin – distanță de alergare 2500 de metri; 19-39 ani masculin – distanță de alergare 2500 de metri; 40-49 ani feminin – distanță de alergare 2000 de metri; 40-49 ani masculin – distanță de alergare 2000 de metri; peste 50 ani feminin – distanță de alergare 2000 de metri; peste 50 ani masculin – distanță de alergare 2000 de metri.

Printre participanții la „Crosul Sucevei” s-a aflat și viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache, acesta fiind la prima participare la cros.

„Importantă e mișcarea, să aducem lumea  să facă mișcare. Mă bucur că au venit în special copii, ei sunt cei mai activi. În partea opusă, peste 40 de ani, văd cam puțini concurenți, cu toate că, în oraș, sălile de forță, sălile de sport, sunt pline de persoane peste 40 de ani. Probabil nu le place genul acesta de mișcare în exterior”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache.

El a menționat că în tot timpul anului încearcă să aibă un stil de viață sănătos și să facă câteva exerciții fizice înainte de a merge la serviciu și a transmis sucevenilor să facă mișcare pentru a se menține sănătoși.

Toți participanții la cros au primit tricouri, iar câștigătorii medalii, cupe și rucsacuri.

Pentru realizarea acestui eveniment sportiv Primăria Suceava a alocat 50.000 lei.


Intră acum și în grupul de