„Drumul Lemnului” și „Târgul Lăptarilor”, duminică, la Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Stadionul „Rarăul” din Câmpulung Moldovenesc va găzdui duminică, 1 octombrie a.c., de la ora 11.00, două manifestări devenite tradiționale în municipiu.

Este vorba despre „Târgul Lăptarilor”, eveniment aflat la cea de-a XVII-a ediție și „Drumul Lemnului”, care a ajuns la ediția a VII-a.

Ambele manifestări sunt organizate de Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc și Consiliul Local, Consiliul Județean Suceava și Asociațiile „Piatra Șoimului”, „Noua Fermă” și „Izvorul Alb”.

Evenimentul anual “Târgul Lăptarilor” este o sărbătoarea a crescătorilor de taurine și a procesatorilor de lapte. La acest târg participă firme al căror obiect de activitate este producerea și comercializarea utilajelor destinate prelucrării laptelui și lucrărilor agricole cu specific montan.

Anual, la manifestare participă și gospodarii din Câmpulung Moldovenesc care, în fermele proprii, cresc animale, ce sunt evaluate de către o comisie de specialitate.

În cadrul acestor evenimente care se desfășoară în localitatea cea mai încărcată de tradiții și de istorie din Bucovina, vor fi organizate standuri cu produse lactate, avicole, pomicole, ale marilor și micilor procesatori.

„Acest târg de toamnă organizat în municipiul nostru este și un bun prilej de a cunoște vechile ocupații ale câmpulungenilor”, a precizat primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură.

Deschiderea oficială a celor două manifestări va avea loc la ora 11.00. Programul zilei de duminică va continua cu vizitarea și bonitarea standurilor, festivitatea de premiere „Târgul Lăptarilor”, demonstrații și expoziții ale meșterilor populari, expoziția de artă culinară tradițională din Bucovina, expoziția de animale (bovine, ovine, cabaline, păsări și animale mici), degustarea produselor de stână, plimbări cu caii și atelajele.

Începând cu ora 13.00, va avea loc un spectacol folcloric susținut de: Buciumașii din Câmpulung Moldovenesc, Orchestra „Doina Rarăului” Câmpulung Moldovenesc, Recital Nicoleta Hafiuc, Ansamblul folcloric „Arcanul” Fundu Moldovei, Grupul vocal-instrumental „Piatra Șoimului” Câmpulung Moldovenesc, Recital Elisa Hechelciuc, Recital Cătălin Maximiuc, Ansamblul Artistic „Plaiurile Pojorâtei” Pojorâta, Recital Anca Ilca Mureșan, Ansamblul folcloric „Flori de Bucovina” Sadova, Recital Pamfil Roată, Ansamblul folcloric „Malo Pojana” Poiana Micului, Recital Geta Zbranca, Ansamblul folcloric „Huțulca” Moldovița, Recital Liliana Coca, Ansamblul folcloric „Brăduțul” Frumosu, Recital Cornelia Ștefan, Ansamblul folcloric „Cetina” Vama.

Invitați speciali ai evenimentului vor fi: Anca Ilca Mureșan, Cătălin Maximiuc și Pamfil Roată.

 


Intră acum și în grupul de